Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Koronavírus ONLINE: Pribudlo 87 úmrtí. Krajčí predstavil vylepšený COVID automat – deti pôjdu späť do škôl

.tomáš Zemko .tomáš Bakoš .tamara Antolová .slovensko

​Prostredníctvom RT-PCR testov zachytili v stredu (3.2.) na Slovensku 2077 pozitívnych na ochorenie covid-19, celkovo vykonali 11 223 testov. Počet obetí súvisiacich s novým koronavírusom sa zvýšil o 87.

Koronavírus ONLINE: Pribudlo 87 úmrtí. Krajčí predstavil vylepšený COVID automat – deti pôjdu späť do škôl

situáciu ohľadom koronavírusu sledujeme online.

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie covid-19 potvrdených 256 903 (+2077) prípadov, 2330 456 (+3985) ľudí sa z choroby vyliečilo, 4 976 (+87) na jej následky zomrelo,
  • od 8. februára sa spustí covidový automat, negatívny test bude potrebný aj do práce.
  • .týždeň vydal novú knihu – Rady Vladimíra Krčméryho, zakúpiť si ju môžete na tomto odkaze, 
  • osem odpovedí na najviac kladené otázky v súvislosti s podaním vakcíny proti covid-19.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

19:53 LUXEMBURSKO: Luxembursko od budúceho týždňa zatvára školy, aby zabránilo šíreniu koronavírusu po tom, čo v krajine narástol počet prípadov infekcie koronavírusom.

19:51 POĽSKO: Poľsko začne koncom budúceho týždňa očkovať učiteľov proti ochoreniu COVID-19, oznámili vo štvrtok vládni predstavitelia.

19:45 MALACKY: Vedenie mesta Malacky sa s riaditeľmi škôl dohodlo, že dištančné vzdelávanie bude pokračovať a školy sa otvárať nebudú. Ich otváranie v najhoršej epidemickej situácii bez toho, aby štát zabezpečil dostatočné množstvo odberných miest, považuje primátor Malaciek Juraj Říha za absurdné.

17:48 ŠKOLY: Stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK) budú aj po 8. februári pokračovať v dištančnej forme štúdia. Zatvorené ostanú naďalej aj stredoškolské internáty. Dôvodom tohto rozhodnutia je zlá pandemická situácia v jednotlivých okresoch, informoval vo štvrtok Úrad KSK.

17:29 ZEMPLÍN: V štyroch nemocniciach siete Svet zdravia na Zemplíne leží k štvrtku s ochorením COVID-19 178 pacientov.

14:04 TRENČÍN: Mesto Trenčín neotvorí v pondelok (8. 2.) materské a základné školy.

13:15 NEMOCNICE: Preťažené nemocnice potrebujú pomoc. Vo viacerých krajoch chýbajú lekári, sestry či sanitári. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR zverejnilo zoznam voľných miest zdravotníckych povolaní.

Chýbajúci personál v nemocniciach hlási Trnavský, Nitriansky, Trenčiansky, Banskobystrický, Žilinský, Prešovský a Košický kraj. Ide o desiatky voľných miest.

12:49 NITRA: Školy v okrese Prievidza od pondelka 8. februára neotvoria. Rozhodol o tom vo štvrtok okresný krízový štáb na základe zhoršenia sa epidemiologickej situácie. Rovnaké odporúčanie vydali hygienici aj pre okres Partizánske, kde bude krízový štáb zasadať v piatok (5. 2.).

12:26 VAKCÍNA: Dánsko a Nórsko zatiaľ nebudú očkovať svojich obyvateľov vo veku nad 65 rokov vakcínou proti novému koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca.

12:21 PRIEVIDZA: Školy v okrese Prievidza od pondelka 8. februára neotvoria. Rozhodol o tom vo štvrtok okresný krízový štáb na základe zhoršenia epidemiologickej situácie. Rovnaké odporúčanie vydali hygienici aj pre okres Partizánske, kde bude krízový štáb zasadať v piatok (5. 2.).

11:27 BRATISLAVA: V Bratislave sa potvrdila silná prítomnosť britskej mutácie nového koronavírusu.Viac sa dočítate TU.

11:10: OČKOVANIE: V Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave je proti covid-19 zaočkovaná viac ako polovica z celkového počtu 1000 zamestnancov. TASR to potvrdila hovorkyňa ústavu Soňa Valášiková. NÚSCH má v súčasnosti 17 zdravotníckych pracovníkov v karanténe s potvrdeným ochorením COVID-19. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti ohrozené nie je.

10:59 GRAF - Vývoj denných prírastkov nakazených.

10:44 SLOVENSKO: Najviac pozitívne testovaných bolo v Trnavskom kraji (472), nasleduje Banskobystrický kraj (350), Košický (296), Prešovský (251), Žilinský (194), Nitriansky (191), Trenčiansky (162) a Bratislavský (161). Medzi nimi je 1004 mužov a 1073 žien.

10:38 GRAF: Počet aktuálne chorých klesá.

10:29 SAMOSPRÁVY: Dosahy zavedenia COVID automatu na samosprávu sú veľmi veľké. Nejde tu totiž len o potrebu otestovať zamestnancov škôl a rodičov žiakov, ale aj veľkú časť obyvateľstva v produktívnom veku a z iných vekových skupín. Pre TASR to uviedol zástupca Združenia miest a obcí Slovenska a starosta bratislavského Lamača Lukáš Baňacký. „Pri otvorených školách to napríklad okrem iného znamená v prípade mnohých miest a obcí aj problém s nedostatkom voľných priestorov, kde by bolo možné odberové miesta prevádzkovať,“ poznamenal.

10:16 GRAF - Druhou dávkou vakcína zaočkovali vyše 18-tisíc ľudí.

10:09 GRAF - Počet hospitalizovaných v nemocniciach stále stúpa.

10:07 SLOVENSKO: Prostredníctvom RT-PCR testov zachytili v stredu (3.2.) na Slovensku 2077 pozitívnych na ochorenie COVID-19, celkovo vykonali 11.223 testov. Počet obetí súvisiacich s novým koronavírusom sa zvýšil o 87. Ochorenie prekonalo ďalších 3985 pacientov. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite