Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V kauze Očistec sa priznalo desať osôb, ôsmim zaistili majetok

.sita .tasr .slovensko

V prípade ôsmich osôb sa rozhodlo o zaistení majetku.

V kauze Očistec sa priznalo desať osôb, ôsmim zaistili majetok Alexandra Čunderlíková/SITA

viaceré medializované trestné kauzy vyplynuli z vyšetrovania zločineckej skupiny takáčovcov. Na dnešnom brífingu o tom informovali dozoroví prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

božie mlyny

Šesť z ôsmich obvinených osôb v rámci policajnej akcie Božie mlyny sa úplne priznalo ku skutkom, ktoré sa im kladú za vinu. Trom osobám bol zaistený majetok. Dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Michal Šúrek to uviedol na piatkovom brífingu.

Dvaja z ôsmich obvinených sú stále vo väzbe. „Keďže jednotlivé osoby priznali svoju trestnú činnosť a niektoré z nich spolupracujú s orgánmi činnými v trestnom konaní, boli vylučované na samostatné konanie alebo sa stali súčasťou iných trestných vecí,“ zdôraznil.

Kauza Božie mlyny vzišla podľa neho z vyšetrovania zločineckej skupiny nazývanej takáčovci. „Dlhodobo boli badateľné úniky informácií, existovali podozrenia, ale práve v tejto trestnej veci zločineckej skupiny takáčovci sa rozhodli niektorí jej členovia spolupracovať,“ ozrejmil s tým, že traja z ôsmich obvinených pochádzajú priamo z tejto zločineckej skupiny.

Výpovede svedkov boli podľa Šúreka podporené aj ďalšími, najmä listinnými dôkazmi. „Na počiatku vznesených obvinení neboli len jednotlivé osamotené výpovede. Treba dať do pozornosti, že tieto výpovede sa postupne začali spájať do ucelených celkov,“ zdôraznil.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite