Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Zákaz vychádzania bude zrejme pokračovať, vyhlásil Krajčí

.tomáš Bakoš .tamara Antolová .slovensko

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) predpokladá, že vláda od 8. februára obnoví núdzový stav a zavedie ďalší zákaz vychádzania, z ktorého budú platiť v niektorých prípadoch výnimky pre tých, ktorí budú mať negatívny test na ochorenie COVID-19. Uviedol to na piatkovej tlačovej konferencii.

Koronavírus ONLINE: Zákaz vychádzania bude zrejme pokračovať, vyhlásil Krajčí Branislav Bibel/SITA

 situáciu ohľadom koronavírusu sledujeme online.

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie covid-19 potvrdených 246 008 (+2581) prípadov, 208 406 (+3159) ľudí sa z choroby vyliečilo, 4 495 (+84) na jej následky zomrelo,
  • osem odpovedí na najviac kladené otázky v súvislosti s podaním vakcíny proti covid-19,
  • .týždeň vydal novú knihu – Rady Vladimíra Krčméryho, zakúpiť si ju môžete na tomto odkaze, 
  • pozrite si, ako bude prebiehať očkovanie,
  • aké sú pravidlá celoplošného testovania a lockdownu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

19:00 SLOVENSKO: Minister zdravotníctva upozornil, že aj po avizovanom spustení COVID automatu k 8. februáru bude Slovensko naďalej v čiernej fáze.

18:42 SLOVENSKO: Napriek znižujúcej sa pozitivite PCR i antigénových testov sa nedarí znižovať počet hospitalizovaných v nemocniciach, naopak, stúpol z 3285 na 3511. V priebehu siedmich dní sa zvýšil aj priemerný počet denných úmrtí z 94 na 107.

18:41 SLOVENSKO: Minister poukázal na to, že kritickými oblasťami v rámci sedemdňovej incidencie sú okresy Hlohovec, Trnava, Dunajská Streda, Trebišov, Galanta, Košice, Turčianske Teplice i Bratislava. Z hľadiska výjazdov záchranárov sú na tom najhoršie v Nitrianskom kraji, Košickom a Bratislavskom kraji.

18:40 SLOVENSKO: Aktuálna situácia v číslach:

18:37 SLOVENSKO: Štát spustil kampaň na podporu očkovania, zapojilo sa množstvo známych osobností.

18:31 SLOVENSKO:  Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) predpokladá, že vláda od 8. februára obnoví núdzový stav a zavedie ďalší zákaz vychádzania, z ktorého budú platiť v niektorých prípadoch výnimky pre tých, ktorí budú mať negatívny test na ochorenie COVID-19. Uviedol to na piatkovej tlačovej konferencii.

18:30 SLOVENSKO: Okresy Bratislava a Nitra s výsledkom 1,3 a 1,1 percenta pozitívnych patria po celoplošnom skríningu napokon k horším okresom. Viac na tomto odkaze.

18:21 SLOVENSKO: Napriek znižujúcej sa pozitivite PCR i antigénových testov sa nedarí znižovať počet hospitalizovaných v nemocniciach, naopak, stúpol z 3285 na 3511. V priebehu siedmich dní sa zvýšil aj priemerný počet denných úmrtí z 94 na 107, povedal Krajčí.

18:20 SLOVENSKO: Epidemická situácia sa v SR zlepšuje, v porovnaní s okolitými krajinami je trend výraznejší. Na piatkovej tlačovej konferencii hodnotiacej aktuálnu situáciu to uviedol minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO).

MZV

17:04 EÚ: Európska agentúra pre lieky schválila vakcínu od spoločnosti AstraZeneca. Viac na tomto odkaze.

15:15 SVET: Vakcína od Johnson & Johnson vykazuje 66-percentnú účinnosť, proti závažným ochoreniam dokáže ochrániť na 85 percent, tvrdí spoločnosť.

15:12 MAĎARSKO: Maďarsko ako prvá krajina Únie schválila čínsku vakcínu proti ochoreniu Covid-19.

15:10 SVET: Európska lieková agentúra presunula brífing k schváleniu vakcíny od AstraZeneca. Pôvodne mala výsledok oznámiť o 15:00, oznámenie presunuli na 16:30.

15:02 SVET: Spor o dodávky vakcín. Brusel zverejnil zmluvu s AstraZenecou. Viac sa dočítate tu.

13:50 EMA: Nie je súvislosť medzi vakcínou Comirnaty a smrťou zaočkovaných osôb. Viac sa dočítate tu.

12:30 EÚ:  Európska lieková agentúra (EMA) nezistila nijaké nové vedľajšie účinky vakcíny proti koronavírusu, ktorú vyrábajú firmy Pfizer a BioNTech. Agentúra to uviedla v prvej aktualizácii posudzovania bezpečnosti vakcín proti ochoreniu COVID-19. Vo vyhlásení, ktoré zverejnila v piatok, EMA uviedla, že jej výbor expertov posúdil správy o ľuďoch, ktorí zomreli po aplikácii vakcíny, a konštatovala, že ich posudok „nenaznačil obavy o bezpečnosť".

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite