Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo pôdohospodárstva potvrdilo na Slovensku výskyt vtáčej chrípky

.tasr .slovensko

Ide o výskyt nákazy u vtáctva žijúceho v Zoologickej záhrade Košice, kde uhynuli kačice, a v druhom prípade ide o výskyt nákazy u uhynutej labute veľkej z vodnej plochy Veľký Draždiak v bratislavskej Petržalke.

Ministerstvo pôdohospodárstva potvrdilo na Slovensku výskyt vtáčej chrípky SITA/AP Photo

ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR potvrdilo na Slovensku výskyt vtáčej chrípky. Nákaza bola diagnostikovaná v Bratislave a Košiciach. Chovatelia musia byť obozretní a podozrivé prípady okamžite hlásiť veterinárnej správe. Vtáčia chrípka sa na Slovensku objavila aj v rovnakom období predchádzajúceho roka, pripomenul rezort pôdohospodárstva.

Národné referenčné laboratórium pre vtáčiu chrípku (aviárnu influenzu) vo Zvolene oznámilo pozitívny výsledok vyšetrenia na vtáčiu chrípku u voľne žijúceho vtáctva v Bratislave a u vtáctva chovaného v zajatí v Košiciach.

Ide o výskyt nákazy u vtáctva žijúceho v Zoologickej záhrade Košice, kde uhynuli kačice, a v druhom prípade ide o výskyt nákazy u uhynutej labute veľkej z vodnej plochy Veľký Draždiak v bratislavskej Petržalke.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite