Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Celoplošný skríning a lockdown. Kontinuálne pretestovanie bude od 18. do 26. januára, Remišová s podmienkami nesúhlasila

.tasr .sita .slovensko

Zákaz vychádzania bude spojený s jednorazovým celoslovenským testovaním. Po mimoriadnom nedeľňajšom rokovaní vlády to uviedol predseda vlády SR Igor Matovič, zároveň oznámil, že skríning by mal byť základom pre ďalšie cielené testovanie v jednotlivých okresoch.

Celoplošný skríning a lockdown. Kontinuálne pretestovanie bude od 18. do 26. januára, Remišová s podmienkami nesúhlasila SITA/Alexandra Čunderlíková

slováci sa pretestujú na ochorenie covid-19 v kontinuálnom testovaní, ktoré sa začne 18. januára a skončí sa 26. januára. Občania môžu využiť rôzne možnosti toho, kde sa nechajú otestovať. Na tlačovej konferencii o tom v nedeľu informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Vláda na mimoriadnom nedeľňajšom rokovaní rozhodla o predĺžení zákazu vychádzania do nedele 7. februára.

Podľa Krajčího na test nemusia ísť ľudia, ktorí ostanú v domácej karanténe a zákaz vychádzania porušia len v prípade, že potrebujú naplniť nevyhnutné životné potreby.

Krajčí plánuje oznámiť výsledky celoplošného testovania v piatok 29. januára. „Následne rozdelíme Slovensko na 37 horších a 36 lepších okresov. V tých 37 horších okresoch sa tento skríning zopakuje a potom od stredy 3. februára sa ľudia z tých okresov budú musieť opäť preukazovať negatívnym výsledkom testu až do nedele 7.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite