Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Vláda prezradila detaily masívneho testovania. Najprv celoplošný skríning a potom najhoršie oblasti

.tomáš Bakoš .tomáš Zemko .slovensko

Zákaz vychádzania bude spojený s jednorazovým celoslovenským testovaním. Po mimoriadnom nedeľňajšom rokovaní vlády to uviedol predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO), zároveň oznámil, že skríning by mal byť základom pre ďalšie cielené testovanie v jednotlivých okresoch.

Koronavírus ONLINE: Vláda prezradila detaily masívneho testovania. Najprv celoplošný skríning a potom najhoršie oblasti SITA/Alexandra Čunderlíková

situáciu ohľadom koronavírusu na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online.  

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie covid-19 potvrdených 223 325 (+537) prípadov, 168 915 (+2360) ľudí sa z choroby vyliečilo, 3 474 (+57) na jej následky zomrelo,
  • osem odpovedí na najviac kladené otázky v súvislosti s podaním vakcíny proti covid-19,
  • .týždeň vydal novú knihu – Rady Vladimíra Krčméryho, zakúpiť si ju môžete na TOMTO odkaze,
  • pozrite si vývoj pandémie v GRAFOCH,
  • aké sú PRAVIDLÁ celoplošného testovania a lockdownu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

21:12 HLAS: Vládna koalícia sa stala spolupáchateľom premiéra Igora Matoviča pri napĺňaní jeho obsesie z celoplošného testovania. Myslí si to strana Hlas-SD, ktorej stanovisko k oznámenému schválenému uzneseniu vlády oznámila hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

20:30 TESTOVANIE: Čo vieme o plošnom testovaní:

  • od 18. do 26. januára sa bude na celom Slovensku kontinuálne testovať AG testami,
  • od 27. januára bude na cestu do práce alebo do prírody pre ľudí od 15 do 65 rokov podmienkou potvrdenie o negatívnom AG teste,
  • testovať sa bude dať na mobilných odberových miestach či vo firmách,
  • 29. januára sa okresy na Slovensku na základe výsledku testov rozdelia na dve polovice. V tej horšej sa uskutoční ďalšie kolo testovania a od 3. februára v nich bude potrebné potvrdenie o negatívnom teste,
  • Výnimku z testovania budú mať ľudia, ktorí prekonali ochorenie covid-19 a budú mať potvrdenie nie staršie ako 90 dní. Testovať sa nebudú musieť ani ľudia, ktorí absolvovali dve dávky očkovania a po poslednej dávke počkali ešte 14 dní na celkovú imunitu. Rovnakú výnimku majú mať ťažko zdravotne postihnutí
  • Od 7. februára prejdeme na COVID automat.

20:14 ZA ĽUDÍ: Veronika Remišová vysvetľuje, prečo bola proti rozhodnutiu vlády.

 

20:06 TESTOVANIE: Zákaz vychádzania bude spojený s jednorazovým celoslovenským testovaním. Po mimoriadnom nedeľňajšom rokovaní vlády to uviedol predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO), zároveň oznámil, že skríning by mal byť základom pre ďalšie cielené testovanie v jednotlivých okresoch. Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) informoval, že celoslovenský skríning sa bude realizovať od 18. januára a skončí sa 26. januára. Testovanie nebude povinné, Krajčí však povedal, že vláda chce poprosiť obyvateľov SR o pretestovanie.

19:53 VLÁDA: Na dobrovoľnom cielenom komunitnom testovaní na ochorenie covid-19 v Banskej Bystrici sa počas víkendu zúčastnilo 8459 ľudí, z toho 72 je pozitívnych. 

19:27 Čo oznámila vláda: VIAC TU.

19:00 VLÁDA: Masívne testovanie s lockdownom - to je výsledok rokovania vlády. Potrvá od 18. januára do 26. januára. Občania si budú môcť vybrať spomedzi 250 odberových jednotiek, kde budú antigénové testy. Vo viac ako 100 odberných miestach budú PCR testy. Oznamuje to premiér Igor Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí.

15:27: TESTOVANIE: Verejné odberové miesto vo vstupnom areáli spoločnosti U. S. Steel Košice zaevidovalo v nedeľu do 14.30 h 14 pozitívnych testov. 

13:57 VLÁDA: Rokovanie Vlády SR sa z dôvodu technických problémov na strane NBÚ súvisiacich s online rokovaním posúva približne o jednu hodinu. Tlačová konferencia sa tak uskutoční po 15:30.

13:18 TESTOVANIE: Celoplošné testovanie Slovenska na nový koronavírus by sa mohlo „rozložiť v priestore a čase“ tak, aby ľudia neboli nútení ho absolvovať v jeden či dva dni.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite