Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Počty pozitívnych nám neklesajú, hovorí Krajčí. Súčasné opatrenia nestačia, Matovič chce plošné testovanie

.tasr .sita .redakcia .slovensko

Najneskôr od budúceho víkendu bude každý týždeň masívne plošné testovanie, pričom prvý víkend sa bude týkať všetkých okresov na Slovensku. Po pondelkovom rokovaní vlády to uviedol predseda vlády SR Igor Matovič.

Počty pozitívnych nám neklesajú, hovorí Krajčí. Súčasné opatrenia nestačia, Matovič chce plošné testovanie SITA/Branislav Bibel Predseda vlády SR Igor Matovič počas tlačovej konferencie po rokovaní 65. schôdze vlády SR o aktuálnej epidemickej situácii.

jednou možnosťou je nerobiť nič, hovorí premiér o aktuálnej situácii. „Lockdown máme najtvrdší,“ uvažuje Matovič a načrtol, že pôjdeme cestou plošného testovania.

„Najneskôr od budúceho víkendu spustíme masívne plošné testovanie,“ vyhlásil Matovič. Takéto testovanie by sa malo opakovať niekoľko týždňov. „Iná cesta nie je,“ dodal.

Ešte v pondelok podvečer bude vláda rokovať so združením miest a obcí a ďalšími ľuďmi, ktorí sa podieľali na plošnom testovaní. Chcú nachystať scenár, aby sa plošné testovania zvládli.

Samosprávy v najpostihnutejších regiónoch, ktoré sú schopné zorganizovať testovanie už nadchádzajúci víkend, vyzval, aby tak urobili. Absolvovanie testu a negatívny výsledok má byť zároveň podmienkou na uplatnenie výnimiek zo zákazu vychádzania vrátane cestovania za prácou či možnosti ísť do prírody.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite