Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za ľudí nepodporí novelu verejného obstarávania z dielne Kollárovho vicepremiéra Holého

.tasr .slovensko

Strana Za ľudí nepodporí novelu zákona o verejnom obstarávaní z dielne vicepremiéra Štefana Holého (Sme rodina). Najlepšie riešenie vidí v stiahnutí a prepracovaní novely, pretože k nej má zásadné pripomienky. Pre TASR to uviedla ministerka pre investície, informatizáciu a regionálny rozvoj Veronika Remišová (Za ľudí). Novela podľa nej nedostatočne zaručuje transparentnosť a hospodárne nakladanie s verejnými financiami. Nepodporí ju ani SaS. Strana trvá na tom, že v aktuálnom znení je novela neakceptovateľná.

Za ľudí nepodporí novelu verejného obstarávania z dielne Kollárovho vicepremiéra Holého SITA/Martin Medňanský

„navrhovaná novela zákona je v takomto znení pre stranu Za ľudí neakceptovateľná. Aj s ohľadom na stanovisko generálnej prokuratúry žiadame, aby podpredseda vlády novelu stiahol a novela bola zásadne prepracovaná,“ hovorí Remišová. Ako o alternatívnom a rýchlom riešení hovorí o novele z dielne Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), ktorá má riešiť najvypuklejšie problémy verejného obstarávania. Na otázku, či strana podmieni stiahnutie novely odchodom z koalície, neodpovedala.

Remišová súhlasí, že verejné obstarávanie treba zjednodušiť, pretože je neprehľadné, komplikované a vytvára priestor pre rôznych špekulantov s nekvalitnými službami. Upozornila však, že zjednodušenie nemôže ísť na úkor transparentnosti a férovej hospodárskej súťaže.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite