Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rezort zdravotníctva vysvetľuje: Vakcína proti covid-19 nemôže spôsobiť ochorenie, neobsahuje živý vírus

.tasr .slovensko

Očkovacia látka proti novému koronavírusu nemôže spôsobiť v tele človeka ochorenie covid-19. Je geneticky upravená a neobsahuje na tvorbu imunity živý vírus. Pre TASR to vysvetlila hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Rezort zdravotníctva vysvetľuje: Vakcína proti covid-19 nemôže spôsobiť ochorenie, neobsahuje živý vírus SITA/Martin Medňanský

na vytvorenie dostatočnej ochrany očkovaním sa musí vakcína Comirnaty od spoločnosti Pfizer-BionTech podať dvakrát v intervale troch týždňov. Vakcína sa vstrekuje do svalu v hornej časti ramena. „Každý zaočkovaný dostane potvrdenie o podaní očkovacej látky,“ dodala Eliášová.

Ochrana proti ochoreniu COVID-19 začína sedem dní po druhom očkovaní. V súčasnosti je známe, že asi 95 zo 100 zaočkovaných ľudí je chránených. Ako dlho bude táto ochrana trvať, nie je ešte jasné. „Keďže ochrana nenastupuje okamžite po očkovaní a nie je vyvinutá u všetkých zaočkovaných osôb, je nevyhnutné, aby ste napriek očkovaniu chránili seba a svoje okolie dodržiavaním pravidiel, zdôraznila Eliášová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite