Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Cibulkovú prednostne zaočkovali na Kramároch proti covidu. Je to osobné zlyhanie jednotlivca, bráni sa nemocnica

.redakcia .slovensko

Slovensko prijalo začiatkom decembra stratégiu postupného očkovania proti ochoreniu covid-19. Zaočkovaných by malo byť 65 percent populácie.

Cibulkovú prednostne zaočkovali na Kramároch proti covidu. Je to osobné zlyhanie jednotlivca, bráni sa nemocnica Jana Birošová/SITA

tento týždeň v nemocnici na bratislavských Kramároch prednostne zaočkovali proti covidu aj bývalú slovenskú tenistku Dominiku Cibulkovú.  Informáciu priniesol Denník N.

Nemocnica tvrdí, že došlo k individuálnemu zlyhaniu. Do zoznamu ju neoprávnene doplnil jeden z pracovníkov z vakcinačného centra. 

„V tom (zozname, pozn. red.) sú iba zdravotníci, pracovníci kritickej infraštruktúry alebo iné skupiny, ktoré určilo ministerstvo zdravotníctva,“ hovorí hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

„Toto považujem za osobné zlyhanie jednotlivca, ktoré ma osobne veľmi mrzí,“ hovorí pre Denník N riaditeľka Renáta Vandriaková.

je to neúcta

K situácii ohľadom prednostného očkovania poslalo stanovisko aj ministerstvo zdravotníctva. To zásadne odmieta uprednostňovanie osôb mimo oficiálnych zoznamov a priorít očkovacej stratégie. 

„Považujeme to za absolútnu neúctu voči všetkým zdravotníkom, ktorí už mesiace bojujú v prvej línii. Ministerstvo zdravotníctva opakovane vyzýva všetky nemocnice, ktorým boli zabezpečené vakcíny proti COVID-19, aby dodržiavali určené postupy a pravidlá očkovania.“

reaguje analytik Smatana

Zdravotnícky analytik Martin Smatana vo svojom príspevku na sociálnej sieti píše, že „rok 2021 začal silno. Význam slov  „výnimka“ a „kritická infraštruktúra“ sa posunuli do inej galaxie.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite