Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bude to kritické, hovorí o kapacite služieb šéf asociácie pohrebných služieb. O dva týždne môžu byť problémy

.tasr .slovensko

Krematóriá a pohrebné služby zatiaľ stíhajú pochovávať zosnulých. Problém s pohrebmi však očakáva Slovenská asociácia pohrebných a kremačných služieb do dvoch týždňov. Ľudia budú dlhšie čakať na kremáciu aj na pohreb telesných ostatkov zosnulého na cintoríne. Kritickým sa stáva nedostatok miesta v chladiarenských zariadeniach na uloženie zosnulých. Pre TASR to uviedol Ladislav Stríž, predseda asociácie.

Bude to kritické, hovorí o kapacite služieb šéf asociácie pohrebných služieb. O dva týždne môžu byť problémy SITA/Ministerstvo zdravotníctva SR

miesta na uloženie zosnulých pred pohrebom sa na patologických oddeleniach nemocníc aj v pohrebných službách pomaly míňajú. „Bude to kritické,“ skonštatoval Stríž. Zosnulých pre chýbajúce miesta prevážajú z okresu do okresu. „Ten transport zosnulých po smrti je niekedy dlhší, ako by mal byť,“ dodal predseda asociácie.

Slovensko má sedem krematórií, z nich jedno v Banskej Bystrici nefunguje. Dôvodom je chýbajúca technológia na pece. „Chladiarenské zariadenia v krematóriu sa však môžu využiť, to s pecami nič nemá,“ navrhuje Stríž.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite