Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel

.tamara Antolová .slovensko

Milan Lučanský, ktorý bol väzobne stíhaný v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove, sa v utorok 29. decembra pokúsil v ústave o samovraždu.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel SITA/Branislav Bibel

bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel. Informovala o tom Denisa Saková na sociálnej sieti Instagram.

Milan Lučanský, ktorý bol väzobne stíhaný v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove, sa v utorok 29. decembra pokúsil v ústave o samovraždu.

„Dnes o 15.55 h ošetrujúci lekár konštatoval smrť pána M. Lučanského hospitalizovaného vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana Prešov. Je nám to nesmierne ľúto, rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ uviedol pre TASR hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla.

V stredu dopoludnia (30. 12.) .týždeň informoval o tlačovej besede, kde ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a odstupujúci generálny riaditeľ väzníc Milan Ivan oboznámili verejnosť o pokuse o samovraždu Milana Lučanského vo väzenskej cele. Potvrdili, že Milan Lučanský bol v tom čase v kritickom stave v nemocnici.

Manželke policajného exprezidenta Milana Lučanského bol umožnený kontakt v nemocnici od nočných hodín v utorok 29. decembra. Podľa informácií dozorujúceho prokurátora zotrvala pri jeho lôžku aj počas dnešného dňa.

reakcia Hlasu-SD

Ľútosť nad úmrtím Milana Lučanského a úprimnú sústrasť jeho rodine vyjadrila strana Hlas-sociálna demokracia. „Profesionálny život generála Lučanského sa niesol v znamení služby spoločnosti pri odhaľovaní závažnej trestnej činnosti a usvedčovaní najťažších zločincov. Je nešťastné, že už nestihol vyvrátiť všetky pochybnosti, ktoré sa okolo jeho osoby vyskytli a boli spojené s porušovaním prezumpcie neviny a zásad právneho štátu,“ uviedla strana.

Trvá na prísnom vyvodení dôsledkov z tejto situácie. „Tým najprirodzenejším je odchod ministerky spravodlivosti z funkcie,“ dodáva Hlas.

reakcia Remišovej

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) v reakcii na úmrtie policajného exprezidenta Milana Lučanského zdôraznila, že v slovenských väzeniach je približne 10-tisíc odsúdených a obvinených a treba robiť maximum preto, aby k takýmto udalostiam nedochádzalo.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite