Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bývalý policajný prezident Lučanský sa snažil obesiť sa na teplákovej bunde, v prípade sa začalo trestné stíhanie

.tamara Antolová .slovensko

Ministerka Kolíková informovala, že Milan Lučanský sa pokúsil obesiť sa na teplákovej bunde. Generálny riaditeľ väzníc Milan Ivan po tomto incidente podáva demisiu. Ku situácii sa vyjadril, že mu je ľúto, čo sa Lučanskému stalo. V prípade pokusu o samovraždu Lučanského sa začalo trestné stíhanie.

Bývalý policajný prezident Lučanský sa snažil obesiť sa na teplákovej bunde, v prípade sa začalo trestné stíhanie SITA/Branislav Bibel

17:18 AKTUALIZÁCIA: Milan Lučanský v nemocnici zomrel, bližšie informácie nájdete v novšom článku, a to na tomto odkaze.

09:40, tlačová beseda ministerky spravodlivosti a generálneho riaditeľa väzníc

Lučanský sa v utorok v podvečerných hodinách (29. 12.) pokúsil o samovraždu, potvrdil to generálny riaditeľ väzníc Milan Ivan. Je v nemocnici v kritickom stave.

Pochybenie na strane zamestnancov nevidí, nakoľko kamerový systém na jednotlivých celách nie je. Predošlé psychologické a psychiatrické vyšetrenie nepotvrdili samovražedné sklony.

Personál sa ho snažil vyslobodiť, nakoľko sa snažil obesiť sa a poskytnúť mu prvú pomoc. Generálny riaditeľ ZVJS Milan Ivan po tomto incidente podáva demisiu. Ku situácii sa vyjadril, že mu je ľúto, čo sa Lučanskému stalo. Riaditeľ väznice v Prešove však naďalej zostáva vo funkcii.

Ministerka Kolíková nemá pochybnosti o zlyhaní väzenského zboru. Kvôli pokusu o samovraždu sa rozhodla zriadiť nezávislú komisiu, ktorá to prešetrí. Ministerka zvažovala, že v prípade pokusu o samovraždu Lučanského vyvodí politickú zodpovednosť. Trvá však na tom, že pred dvomi týždňami sa Milan Lučanský nepokúsil o samovraždu.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite