Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Vláda predĺžila núdzový stav o 40 dní. Na Slovensku pribudlo 104 úmrtí

.tamara Antolová .tomáš Bakoš .slovensko

Na Slovensku bude naďalej pokračovať núdzový stav.

Koronavírus ONLINE: Vláda predĺžila núdzový stav o 40 dní. Na Slovensku pribudlo 104 úmrtí

situáciu ohľadom koronavírusu na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online. 

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.  

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

19:38 SLOVENSKO:  Konzílium odborníkov považuje za nevyhnutné okamžite prijať ďalšie opatrenia, ktoré ešte viac obmedzia mobilitu obyvateľov. Ide najmä o výrazné obmedzenie výnimiek zo zákazu vychádzania. Upozorňujú, že epidemiologická situácia na Slovensku je mimoriadne vážna a pri súčasnom trende môže byť k 11. januáru v nemocniciach až 4500 pacientov s ochorením COVID-19, čo ďaleko prevyšuje kapacitu slovenských nemocníc.

18:43 SLOVENSKO: Na Slovensku bude naďalej pokračovať núdzový stav. Vláda v utorok rozhodla o jeho predĺžení o 40 dní.

18:00 SLOVENSKO: Do 7. januára budeme mať len 2,6 milióna antigénových testov, nie štyri milióny, píšu Aktuality. Potom, čo minister hospodárstva Richard Sulík zrušil verejné obstarávanie na nákup antigénych testov, sľúbil, že do 7. januára napriek tomu prídu na Slovensko. A to v počte štyroch miliónov testov. To sa dnes ukázalo ako nesplnené.

17:17 SLOVENSKO: Predsedníčka koaličnej strany Za ľudí, podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová prekonala ochorenie COVID-19 a v utorok 29. decembra sa skončila jej desaťdňová povinná karanténa.

15:00 RUSKO: Rusko pripustilo, že počet úmrtí na koronavírus v krajine je viac ako trojnásobne vyšší, ako oficiálne hlásilo. Podľa nových údajov v krajine na infekciu zomrelo 186-tisíc ľudí. Doteraz Rusko oficiálne hlásilo zhruba 55-tisíc obetí. Znamená to, že v skutočnosti je v krajine tretí najvyšší počet úmrtí na koronavírus po USA a Brazílii. Informuje o tom portál news.sky.com.

14:55 SLOVENSKO: Občania sa môžu na niektorých mobilných odberných miestach na antigénové testovanie objednať. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová. Rezort zdravotníctva upozorňuje, že tieto odberné miesta otestujú len objednaných ľudí.

13:45 SLOVENSKO: Národný ústav srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) má aktuálne pre nový koronavírus v karanténe 48 zdravotníckych pracovníkov. Pre TASR to uviedla hovorkyňa ústavu Soňa Valášiková.

12:44 NEMECKO: Nový variant koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý sa šíri z Británie, sa v Nemecku vyskytol už v novembri. Informovala o tom v utorok agentúra AFP s odvolaním sa na zdravotnícke úrady v Nemecku.

12:21 ŠPANIELSKO: Do Španielska dorazilo 350-tisíc dávok vakcíny proti covidu-19.

11:20 KOŠICE:  Desiatky pacientov s ochorením COVID-19 pribúdajú denne v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice. Momentálne sa pripravuje na ďalšiu nevyhnutnú reprofilizáciu. Z 235 lôžok, ktoré boli k dispozícii pred Vianocami, je aktuálne obsadených 84 percent. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Monika Krišková.

10:36 SLOVENSKO: Grafika rezortu zdravotníctva. 

10: 32 SLOVENSKO:  V nemocniciach je hospitalizovaných 2869 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 2546 ľudí. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 195 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 217 osôb.

10:31 SLOVENSKO: Najviac pozitívne testovaných bolo:

  • v Žilinskom kraji (406), 
  • nasleduje Prešovský kraj (393), 
  • Košický (356), 
  • Trenčiansky (258), 
  • Bratislavský (255), 
  • Trnavský (213), 
  • Banskobystrický (131), 
  • Nitriansky (83).
 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite