Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Mikasov úrad vydal detailné usmernenia na Vianoce. Pozrite si opatrenia pre kostoly, obchody či lyžiarske strediská

.tasr .slovensko

Počas konania bohoslužieb sa od soboty 19. decembra bude musieť obmedziť kapacita v kostoloch. Ľudia budú môcť sedieť len v každom druhom rade a zároveň medzi obsadenými miestami musí ostať jedno miesto neobsadené. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k obmedzeniam prevádzok a hromadných podujatí.

Mikasov úrad vydal detailné usmernenia na Vianoce. Pozrite si opatrenia pre kostoly, obchody či lyžiarske strediská SITA/Jana Birošová

bohoslužby sa môžu organizovať stále len pre sediacich účastníkov. „Pred rozdávaním svätého prijímania, posvätených chlebov, agapé si musí rozdávajúci dezinfikovať ruky, v prípade kontaktu rozdávajúceho s ústami veriaceho si musí rozdávajúci zakaždým vydezinfikovať ruky. Pri prijímaní „pod obojím“ striktne dodržiavať iba podávanie chleba na ruku,“ uvádza ÚVZ SR.

Zároveň sa od soboty zakazujú všetky hromadné podujatia, teda aj s menej ako šiestimi účastníkmi. Z vyhlášky ÚVZ vyplýva, že nebudú povolené ani divadelné, filmové, hudobné a iné umelecké predstavenia. Ostatné výnimky (podujatia konané na základe zákona, podujatia s účastníkmi s 12-hodinovým testom a ostatné) ostávajú v platnosti.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva môžu v rámci svojho územného obvodu nariadiť aj prísnejšie opatrenia, ak si to epidemiologická situácia vyžiada.

otváracia hodiny

Od 24. decembra do 31. decembra sa menia vyhradené hodiny na nákup pre seniorov. Po novom budú platiť od 9.00 do 10.00 h. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k obmedzeniam prevádzok a hromadných podujatí.

.týždeň
 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite