Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bratislava zakáže od 1. januára 2021 na svojom území hazard

.tasr .slovensko

Bratislava zakáže od 1. januára 2021 umiestnenie herní a kasín na svojom území. V budúcnosti, po vypršaní licencií, sa tak už nebudú môcť nachádzať v hoteloch, moteloch, penziónoch, budovách pre obchod a služby, budovách pre kultúru a na verejnú zábavu, či v bytových domoch. Zákaz sa bude týkať nových žiadostí o umiestnenie herne či kasína. Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré vo štvrtok schválili bratislavskí mestskí poslanci. Zo 40 prítomných poslancov hlasovalo za 39 a jeden sa zdržal.

Bratislava zakáže od 1. januára 2021 na svojom území hazard SITA/Branislav Bibel

primátor hlavného mesta Matúš Vallo uviedol, že Bratislava sa prijatím tohto nariadenia posunie dopredu. Mesto vyhovelo novej petícii za zákaz hazardu, za ktorou stoja občianski aktivisti z iniciatívy Zastavme hazard. Pod petíciou je 104.516 podpisov Bratislavčanov, z toho 73.434 je platných. Petíciou sa Bratislavčania sťažovali, že pre hazard dochádza na území hlavného mesta k narušovaniu verejného poriadku. Žiadali preto mestských poslancov, aby prijali VZN, ktoré na celom území Bratislavy zakáže umiestnenie herní v zákonom stanovených budovách, a to vrátane kasín.

V rámci štvrtkovej debaty o návrhu VZN sa do diskusie prihlásil aj prevádzkovateľ kasín Róbert Vystavil.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite