Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Minister školstva predstavil plán o návrate detí do škôl. Po 11. januári sa pôjde podľa COVID automatu

.tasr .slovensko

Návrat detí do škôl po 11. januári 2021 sa bude riadiť podľa stupňa COVID automatu. V okresoch v I. až III. stupni varovania sa budú dištančne vzdelávať stredoškoláci. V II. a III. stupni varovania nebudú chodiť do školy ani žiaci druhého stupňa základných škôl. V oboch prípadoch to platí do absolvovania testovania a s výnimkou pre žiakov končiacich ročníkov. V okresoch v IV. stupni budú chodiť do školy či škôlky iba žiaci, ktorých zákonní zástupcovia pracujú v kritickej infraštruktúre štátu.

Minister školstva predstavil plán o návrate detí do škôl. Po 11. januári sa pôjde podľa COVID automatu SITA/Úrad vlády SR

minister školstva Branislav Gröhling (SaS) o tom informoval na štvrtkovej tlačovej konferencii. „Som veľmi rád, že konečne máme pravidlá, ktoré budú platiť,“ uviedol Gröhling. Podrobný manuál pre školy zverejnia na webovej stránke ministerstva školstva.

V II. a III. stupni varovania sa môžu prezenčne vzdelávať aj žiaci základných a stredných škôl zo sociálne znevýhodneného prostredia. Má ísť však o malé skupinky žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite