Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hlavná osobnosť roka 2020: Vyšetrovatelia a prokurátori. Poznáme ich po ovocí

.redakcia .slovensko

Za hlavnú domácu osobnosť roka 2020 vyhlasuje .týždeň vyšetrovateľov a prokurátorov.

Hlavná osobnosť roka 2020: Vyšetrovatelia a prokurátori. Poznáme ich po ovocí BORIS NÉMETH

za hlavnú domácu osobnosť roka 2020 vyhlasuje .týždeň vyšetrovateľov a prokurátorov, pretože najvýznamnejšie zmenili tvár Slovenska. Po mene ich nepoznáme (ak poznáme, ich mená nezverejňujeme, kým ich nezverejnia oni sami). Poznáme ich však po ovocí. Búrka, Dobytkár, Víchrica, Očistec, Judáš – názvy policajných akcií, v rámci ktorých skončili vo vyšetrovacej väzbe dovtedy nedotknuteľní ľudia.

V rámci akcie Búrka to bola už v marci bývalá štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti Monika Jankovská (okrem iných). V akcii Dobytkár to bol v júli jeden z bossov celej éry Smeru Norbert Bödör (okrem iných). V rámci akcie Víchrica to bol v októbri obávaný Zoroslav Kollár (okrem iných). V tom istom mesiaci išiel do väzby aj špeciálny prokurátor Dušan Kováčik (vtedy ešte vo funkcii). V rámci akcie Očistec to bol v novembri bývalý policajný prezident Tibor Gašpar (a s ním prakticky celé bývalé vedenie NAKA). V rámci akcie Judáš to bol v decembri ďalší bývalý policajný prezident Milan Lučanský. A v decembri skončil vo väzbe aj hlavný protagonista nahrávky Gorila a skupiny Penta Jaroslav Haščák.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite