Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: V Bratislave protestovali stovky ľudí bez rúšok, zomrelo ďalších 27 pacientov

.martina Bednárová .slovensko

Počty pozitívnych testov sa každým dňom zvyšujú, vyhlásil minister zdravotníctva Marek Krajčí. Laboratóriá v sobotu vykonali 9991 PCR testov, ktoré odhalili 2190 pozitívnych ľudí.

Koronavírus ONLINE: V Bratislave protestovali stovky ľudí bez rúšok, zomrelo ďalších 27 pacientov SITA/Branislav Bibel Ľudia vyšli do ulíc bez rúšok.

situáciu ohľadom nového koronavírusu sledujeme online:

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 130 794 (+3707) prípadov, 95 416 (+1883) ľudí sa z choroby vyliečilo, 1 148(+26) na jej následky zomrelo,
  • od 11. decembra sa zatvoria terasy v reštauráciách,
  • od 14. decembra sa sprísni prevádzok v hoteloch, vlekoch a lyžiarskych strediskách. Vyžadovať sa bude negatívny test na prítomnosť nového koronavírusu nie starší ako 72 hodín.
  • od 21. decembra budú školské vianočné prázdniny a zatvoria sa všetky obchody s výnimkou potravín, drogérií či lekární. Opatrenie bude platné minimálne tri týždne,
  • od 28. decembra sa podniky nad 500 zamestnancov budú musieť pravidelne testovať svojich ľudí. 
  • vakcína na covid-19 by mala byť na Slovensku v polovici januára, očkovanie má byť dobrovoľné,
  • .týždeň vydáva novú knihu – Rady Vladimíra Krčméryho, zakúpiť si ju môžete na TOMTO odkaze,
  • na podstránke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy a dôležité informácie ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.  

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

19:50 LOCKDOWN: Premiér Igor Matovič sa vyjadril k lockdownu, ktorý by mohol byť s výnimkou - mohli by sa pohybovať po  Slovensku ľudia s negatívnymi testami. Aspoň tak to dnes v diskusnej relácii naznačil Marek Krajčí.

17:31 ŠPANIELSKO: Španielsko by malo dosiahnuť kolektívnu imunitu svojho obyvateľstva voči novému druhu koronavírusu do konca leta 2021, a to v prípade, že bude dovtedy zaočkované dostatočné množstvo ľudí. Povedal to v nedeľu španielsky minister zdravotníctva Salvador Illa.

Vakcinačný program sa podľa slov ministra začne v januári a do konca leta budúceho roku by mali vakcínu dostať viac ako dve tretiny 47-miliónovej populácie krajiny. Illa pre noviny Publico uviedol, že o päť až šesť mesiacov by sa Európa mohla dostať na začiatok konca koronavírusovej pandémie. Ľudia nadobudnú imunitu buď očkovaním alebo po prekonaní ochorenia COVID-19, ktoré tento vírusu spôsobuje, dodal minister.

16:27 RAKÚSKO: V Rakúsku pribudlo za 24 hodín do nedele 2641 nových prípadov nákazy koronavírusom a 58 úmrtí. Ide o najvyšší denný prírastok infikovaných zaznamenaný počas víkendu za posledný mesiac.

Najvyšší počet nakazených počas víkendu hlásilo Rakúsko v nedeľu 15. novembra, keď ich do štatistík pribudlo 4605.

15:20 MYJAVA: Mesto Myjava zriaďuje mobilné odberové miesto (MOM) s antigénovými testami na ochorenie COVID-19. Nové MOM sa bude nachádzať v priestore hlavnej tribúny futbalového štadióna Spartaku Myjava so vstupom od rieky na Štúrovej ulici.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite