Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Nové opatrenia po zasadnutí krízového štábu zverejnia v stredu, malo by ísť o lockdown

.martina Bednárová .tamara Antolová .slovensko

Výsledky a nové opatrenia sa premiér Igor Matovič rozhodol zverejniť v stredu, najprv chce o tom oboznámiť ministrov.

Koronavírus ONLINE: Nové opatrenia po zasadnutí krízového štábu zverejnia v stredu, malo by ísť o lockdown

situáciu ohľadom nového koronavírusu sledujeme online:

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 119 232 (+1949) prípadov, 87 433 (+2583) ľudí sa z choroby vyliečilo, 1046 (+28) na jej následky zomrelo,
  • vakcína na covid-19 by mala byť na Slovensku v polovici decembra, očkovanie má byť dobrovoľné,
  • .týždeň vydáva novú knihu – Rady Vladimíra Krčméryho, zakúpiť si ju môžete na TOMTO odkaze,
  • na podstránke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy a dôležité informácie ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.  

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

20:03 KRÍZOVÝ ŠTÁB: Výsledky zasadnutia a nové opatrenia sa premiér Igor Matovič rozhodol zverejniť v stredu, najprv chce o tom oboznámiť ministrov. Denník N informuje, že by malo ísť o lockdown. 

18:47 UNICEF: Detský fond OSN (UNICEF) v utorok varoval, že počet detí, ktoré postihlo zatvorenie škôl v dôsledku obmedzení počas pandémie koronavírusu SARS-CoV-2, za uplynulý mesiac prudko stúpol.

18:30 EURÓPSKA ÚNIA: Delegácia Európskej únie navštívila v utorok pásmo Gazy a prisľúbila, že palestínskej enkláve blokovanej Izraelom pomôže získať vakcíny proti koronavírusu, keďže epidémia tam stále silnie.

17: 16 UKRAJINA: Počet potvrdených prípadov infekcie novým typom koronavírusu na Ukrajine sa za posledných 24 hodín zvýšil o 10 811 na celkovo 832 758.

16:00 EURÓPA: V Európe zaznamenali dosiaľ celkovo vyše 20 miliónov prípadov nákazy novým koronavírusom.

Jeff J Mitchell/Pool via AP

15:49 NEMOCNICE: Slovenské nemocnice hlásia 2048 hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň. Za týždeň, od 1. decembra, tak vzrástol počet infikovaných, ktorí si vyžadujú hospitalizáciu o 212 pacientov. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 133 pacientov, o 21 pacientov viac ako minulý týždeň, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 137 osôb, čo je o 14 pacientov viac ako 1. decembra. Počet hospitalizácií ľudí s ochorením COVID-19 rastie. 

15:11 STROPKOV: Školy v meste Stropkov ostanú zatvorené. Zhodli sa na tom zástupcovia vedenia mesta i riaditelia troch základných a jednej Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v jeho pôsobnosti na utorkovom pracovnom stretnutí.

14:48 MIKAS: Na Slovensku bude podľa hlavného hygienika Jána Mikasa potrebné sprísňovanie opatrení. „Nie je vylúčený aj určitý spôsob lockdownu, ale treba zadefinovať aký,“ povedal pred utorkovým zasadnutím ústredného krízového štábu. Myslí si, že väčší význam by mal celoplošný lockdown, a nie regionálny, vzhľadom na zlú epidemiologickú situáciu takmer vo všetkých okresoch.

14:46 RÍM: Pápež František v utorok absolvoval vopred neohlásenú návštevu Ríma, kde sa na tzv. Španielskych schodoch pomodlil za obyvateľov talianskej metropoly i ľudí po celom svete, ktorých postihla súčasná pandémia koronavírusu.

14:45 WHO: Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vydala odporúčanie, aby sa ľudia počas vianočných sviatkov neobjímali a obmedzili tak šírenie nákazy koronavírusom.

14:44 BRATISLAVA: V Bratislavskom kraji prejavilo záujem otvoriť opäť svoje brány ešte v decembri predbežne šesť stredných škôl v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Otvorené by mohli byť v priebehu tohto týždňa, respektíve od budúceho pondelka (14. 12.).

14:44 POPRAD: V Poprade do Vianoc ponechávajú dištančnú formu vzdelávania na druhom stupni základných škôl (ZŠ) v pôsobnosti mesta.

10:37 MAĎARSKO: V Maďarsku za posledný deň potvrdili 2219 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite