Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vláda rozhodla. V pondelok otvoria školy, pendlerom sa upravujú opratrenia

.tasr .slovensko

Od pondelka (7. 12.) budú môcť žiaci a študenti znova nastúpiť na druhý stupeň základnej školy a na stredné školy, musia však splniť podmienku testovania antigénovým alebo PCR testom nie starším ako sedem dní.

Vláda rozhodla. V pondelok otvoria školy, pendlerom sa upravujú opratrenia SITA/Úrad vlády SR

rozhodnutia pred výsledkami pandemickej komisie

Otvoreniu bude predchádzať testovanie žiakov, ich rodičov i zamestnancov škôl. Gröhling spresnil, že v decembri budú nastavovať a dolaďovať podmienky, aby už boli na januárové otvorenie škôl pripravené.

„Neznamená to, že v pondelok a v ďalších dňoch sa majú otvoriť všetky školy. Budú to školy, ktoré kontaktovali Úrad vlády SR, premiéra či ministerstvo školstva. Pilotným spôsobom budeme sledovať, ako budú prebiehať jednotlivé nastavené opatrenia,“ spresnil šéf rezortu školstva.

Premiér Igor Matovič (OĽANO) avizuje, že pôjde o desiatky škôl, ktoré prejavili záujem sa zapojiť do pilotného projektu. „Určite to nebudú stovky škôl,“ poznamenal predseda vlády.

Žiakov a ich rodičov či zamestnancov škôl by mali testovať na covid-19 v mobilných jednotkách. Prvé školy sa budú testovať podľa predsedu vlády už tento víkend, v pondelok či v ďalších dňoch budúceho týždňa. Frekvencia testovania má závisieť od epidemiologickej situácie v danom regióne a bude to buď sedem, 14, alebo 21 dní.

Gröhling avizuje, že postupne sa budú zverejňovať uznesenie vlády, vyhláška hlavného hygienika, rozhodnutia rezortu školstva i ďalšie manuály. Budú sa nastavovať podmienky aj v spolupráci so zástupcami miest, obcí či vyšších územných celkov.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite