Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súkromné aj katolícke školy chcú, aby sa žiaci začali postupne vracať do škôl

.tasr .slovensko

Asociácia pracovníkov súkromných škôl a školských zariadení Slovenska (ASŠŠZS) i Združenie katolíckych škôl Slovenska (ZKŠS) chcú, aby sa žiaci začali postupne vracať do škôl. Ako uviedol pre TASR prezident ZKŠS Daniel Masarovič, potrebné je obnoviť prirodzené sociálne prostredie, ktoré je predpokladom pre vyučovací proces.

Súkromné aj katolícke školy chcú, aby sa žiaci začali postupne vracať do škôl AP Photo/Seth Wenig

prezidentka ASŠŠZS Eva Ohraďanová pre TASR poznamenala, že zriaďovatelia súkromných škôl a školských zariadení boli a sú pripravení otvoriť brány škôl za prísnych bezpečnostných opatrení. Sú k dispozícii aj na koordinovanie aktivít zabezpečujúcich vzájomnú informovanosť medzi školami a mimoškolskými aktivitami. „Zároveň však upozorňujeme na riziká, ktoré so sebou nesie povinné testovanie v podmienkach našich škôl. Vieme poskytnúť priestory a personálne sily pre administráciu, avšak nedisponujeme zdravotníckym personálom, nemáme prístup k dodávateľom zdravotníckych potrieb, ani skúsenosti a povolenia narábať s likvidáciou biologického odpadu,“ spresnila Ohraďanová.

Pri príprave znovuotvorenia škôl je ASŠŠZS za využitie členenia Slovenska na regióny v rámci rozšírenia ochorenia COVID-19. „Umožní to flexibilitu a bezpečnosť pri poskytovaní prezenčného vzdelávania a bezpečného sociálneho kontaktu detí, ktoré si ho v tomto čase nahrádzajú inak.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite