Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za pondelok pribudlo viac ako tisíc nakazených a takmer tri desiatky úmrtí

.martina Bednárová .tamara Antolová .slovensko

​PCR testy v pondelok odhalili 1 254 nakazených koronavírusom, laboratóriá otestovali 7 991 vzoriek. Počet úmrtí pacientov na COVID-19 stúpol o 29.

Za pondelok pribudlo viac ako tisíc nakazených a takmer tri desiatky úmrtí Claudio Furlan/LaPresse via AP

situáciu ohľadom nového koronavírusu sledujeme online: 

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 107 183 (+1254) prípadov, 68 859 (+2818) ľudí sa z choroby vyliečilo, 868 (+29) na jej následky zomrelo,
  • vakcína na covid-19 by mala byť na Slovensku v polovici decembra, očkovanie má byť dobrovoľné,
  • .týždeň vydáva novú knihu – Rady Vladimíra Krčméryho. Zakúpiť si ju môžete na TOMTO odkaze.
  • na podstránke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy a dôležité informácie ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.  

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme! 

19:37 RAKÚSKO: Rakúska vláda plánuje zaviesť počas vianočných sviatkov prísne obmedzenia vstupu do krajiny po návrate z rizikových oblastí. Cestujúci prichádzajúci z krajín, kde je počet nakazených koronavírusom za sedem dní vyšší ako 100 na 100 000 obyvateľov, budú musieť ísť do povinnej desaťdňovej karantény.

19:37 RAKÚSKO: Rakúsky kancelár Sebastian Kurz na utorkovej tlačovej konferencii uviedol, že hromadné testovanie na nový koronavírus, ktoré sa začne tento týždeň, chce zopakovať, a to v najviac zasiahnutých regiónoch, u ľudí v rizikových zamestnaniach a v najviac ohrozených spolkových krajinách.

19:36 SLOVENSKO: Epidemiologická situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 na Slovensku nie je úplne priaznivá. Po rokovaní ústredného krízového štábu to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) s tým, že preto by nebolo dobré uvoľnenie opatrení a otvorenie škôl. Poukázal tiež na to, že v posledných dňoch zaznamenali mierny nárast počtu hospitalizovaných ľudí.

16:05 BRATISLAVA: Skúšky v bakalárskom, magisterskom a spojenom stupni štúdia v zimnom semestri akademického roka 2020/2021 na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave sa uskutočnia dištančne. Na základe odporúčania permanentného krízového štábu UK o tom rozhodol rektor univerzity Marek Števček.

13:29 ŠPANIELSKO: V Madride v utorok uviedli do prevádzky nemocnicu postavenú pre potreby pandémie koronavírusu SARS-CoV-2.

13:18 POĽSKO: V Poľsku pribudlo v pondelok 9105 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2.

13:18 HOLANDSKO: V Holandsku v utorok vstúpil do platnosti zákon, ktorý nariaďuje povinné nosenie rúšok vo vonkajších priestoroch.

13:17 UKRAJINA: Na Ukrajine zaznamenali za posledných 24 hodín 12.498 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a 221 súvisiacich úmrtí.

12:35 VAKCÍNA: Spoločnosti Pfizer a BioNTech odovzdali svoju očkovaciu látku proti ochoreniu COVID-19 na núdzové schválenie Európskej liekovej agentúre (EMA). Obe firmy to v utorok uviedli v oznámení. Cieľom je sprístupniť túto vakcínu v Európe do konca roka.

12:16 RUSKO: Chorobe COVID-19 podľahlo v Rusku za posledných 24 hodín ďalších 569 ľudí. Ide o zatiaľ najvyšší denný prírastok obetí od začiatku pandémie, ktorá si v krajine vyžiadala už životy 40 464 ľudí.

11:58 ÍRSKO: V Írsku sa v utorok skončil druhý čiastočný lockdown a po šiestich týždňoch prísnych obmedzení sa znovu otvorili aj obchody predávajúce iný ako nevyhnutný tovar, kaderníctva či fitnes centrá.

11:58 SLOVENSKO: GRAF

10:18 MAĎARSKO: Za posledných 24 hodín pribudlo v Maďarsku 3951 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, pričom v súvislosti s ochorením COVID-19 spôsobovaným týmto koronavírusom zomrelo v tomto čase 154 zväčša starších chronicky chorých pacientov.

10:03 SLOVENSKO: PCR testy v pondelok odhalili 1 254 nakazených koronavírusom, laboratóriá otestovali 7 991 vzoriek.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite