Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Pribudlo 1100 nakazených a 18 úmrtí, vykonalo sa len 7536 PCR testov

.tomáš Bakoš .tamara Antolová .martina Bednárová .slovensko

Na Slovensku v sobotu pribudlo 1100 nakazených ľudí. Laboratóriá vykonali len niečo vyše 7500 testov, čo je podľa odborníkov veľmi nízke číslo. Epidemiológovia totiž považujú kvalitné a cielené trasovanie za jeden z najúčinnejších nástrojov proti pandémii.

Koronavírus ONLINE: Pribudlo 1100 nakazených a 18 úmrtí, vykonalo sa len 7536 PCR testov

situáciu ohľadom nového koronavírusu sledujeme online:

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 105 733 (+1100) prípadov, 64 197 (+2103) ľudí sa z choroby vyliečilo, 816 (+18) na jej následky zomrelo,
  • vakcína na covid-19 by mala byť na Slovensku v polovici decembra, očkovanie má byť dobrovoľné,
  • Nemecko prekročilo hranicu milión prípadov,
  • na podstánke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy a dôležité informácie ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.  

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme! 

15:58 BELGICKO: Stovky ľudí demonštrovali v noci na nedeľu v belgickom meste Liege proti nočnému zákazu vychádzania. Na mieste došlo k potýčkam, pri ktorých sa zranili štyria policajti a traja demonštranti. Polícia vzala do väzby 17 osôb.

V Belgicku sú v súlade s aktuálne platnými epidemiologickými opatreniami zakázané verejné zhromaždenia viac ako štyroch ľudí.

15:27 SVET: Severná Kórea sprísnila na hraniciach s Južnou Kóreou opatrenia na obmedzenie šírenia koronavírusu. Pchjongjang začal neďaleko demarkačnej línie stavať bližšie nešpecifikovanú bariéru.

14:16 RAKÚSKO: V Rakúsku pribudlo za 24 hodín 4047 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu a 87 súvisiacich úmrtí.

Počet novonakazených klesol tak v porovnaní s predchádzajúcim dňom (4669), ako aj s nedeľou v predchádzajúcom týždni (5226). Keďže uzdravených (6301) bolo opäť viac ako novoinfikovaných, počet aktívnych prípadov sa znížil o 2341 na 59.605.

Celkovo podľahlo v Rakúsku komplikáciám spôsobeným ochorením COVID-19 3105 ľudí. Hospitalizovaných je 4251 osôb (-28), z toho sa 691 (+3) nachádza na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Od začiatku pandémie malo pozitívne výsledky testov 279.708 Rakúšanov, vyliečilo sa 216.998 nakazených (+6301).

14:01 PORUŠENIE ZÁKAZU: Veronika Remišová hovorí, že dnes už by na koaličnú radu do nemocničnej izby Borisa Kollára nešla. „Neurobila by som to znova,“ povedala v relácii Na telo televízie Markíza.

Po havárii predsedu parlamentu počas zákazu vychádzania a stretnutí sa koaličných partnerov v nemocnici počas zákazu návštev klesli strasne Sme rodina preferencie.

13:34 ANGLICKO: Vyše 150 ľudí zadržala v sobotu polícia v centre Londýna na demonštrácii proti epidemiologickým opatreniam. 

Polícia ľudí demonštrujúcich proti lockdownu a epidemiologickým opatreniam ako noseniu ochranných rúšok na tvár či budúcej vakcíne na ochorenie COVID-19 rozháňala do večera. Viacerí sa s ňou dostali do potýčok. Väčšina z protestujúcich zároveň nedodržiavala vzájomné rozstupy a na nemala na tvári nasadené rúško.

13:15 SLOVENSKO: Ak by spory s Richardom Sulíkom (SaS) pokračovali, tak si treba podľa premiéra Matoviča položiť otázku, či má zmysel pokračovať. „Ak by nešlo o životy a o zdravie, robme tu čáry-máry v koalícii. Koaliční partneri začnú rešpektovať koalíciu ako vlastnú rodinu a budeme stáť v jednom šíku,“ povedal Matovič v relácii Na telo v Markíze.

12:35 MAĎARSKO: V Maďarsku za uplynulých 24 hodín pribudlo 6819 nakazených novým druhom koronavírusu a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo v tomto čase 156 ľudí trpiacich väčšinou pridruženými chronickými ochoreniami.

Oba údaje predstavujú najvyššie hodnoty zaznamenané v Maďarsku od začiatku pandémie.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite