Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nominantka Smeru Monika Jankovská vypovedala na NAKA, priznala sa k trestným činom

.tasr .martina Bednárová .slovensko

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská sa v stredu pred vyšetrovateľom NAKA priznala k svojej trestnej činnosti.

Nominantka Smeru Monika Jankovská vypovedala na NAKA, priznala sa k trestným činom SITA/Jakub Julény Bývalú štátnu tajomníčku nazýval mafián Marian Kočner svojou "opičkou".

v prestávke výsluchu to uviedol jej obhajca Peter Erdős, podľa ktoré rozsiahlo vypovedala k skutkom, ktoré sú jej kladené za vinu.

„Vypovedá, priznala sa k tomu a uviedla tie skutočnosti tak, ako ich ona vnímala a ako ona konala. Nespochybňujem to, že sa priznala. Priznala sa k svojej trestnej činnosti, vypovedala dosť rozsialo k tomu a k tým skutkom, ktoré sú jej kladené za vinu a uviedla všetky okolnosti, ktoré sú jej známe o tom, ako sa tieto skutky stali,“  povedal Erdős.

Ako uviedol, jeho klientka jednoznačne popísala skutočnosti, ktoré sa jej kladú za vinu. 

„Jasne popísala to, čo ona mala spraviť. To znamená, že je veľa vecí, ktoré sú napísané v uznesení o vznesení obvinenia, ale ktoré sa tak nestali,“ zdôraznil Erdős.

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti za Smer-SD Monika Jankovská je obvinená v kauze Búrka z trestných činov podplácania a prijímania úplatku.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite