Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sulíkov nový pandemický plán. Semafory, rúška pre seniorov a plán testovania (+ zoznam návrhov)

.tasr .redakcia .sita .slovensko

Koaličná strana SaS v pondelok predstavila nový protipandemický plán Semafor. Zohľadňuje situáciu v regiónoch. Hovorí o opatreniach, pravidlách a odporúčaniach pre celé Slovensko, pre konkrétne obvody, spomína plán testovania, rieši cezhraničný režim aj odškodnenie zatvorených či obmedzených prevádzok. Na tlačovej konferencii ho predstavil vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík.

Sulíkov nový pandemický plán. Semafory, rúška pre seniorov a plán testovania (+ zoznam návrhov) SITA/Branislav Bibel

protipandemický plán predložila strana na rokovanie ústredného krízového štábu, ktorý zasadal v pondelok popoludní. Boj proti koronavírusu prebieha podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka aktuálne na Slovensku chaoticky, sú ignorované názory odborníkov a riešenia sú predkladané zo dňa na deň.

Koaličná strana Sloboda a Solidarita preto v pondelok predstavila vlastný pandemický plán, ktorý nazvala „Semafor zdravia“. „Jasný, konkrétny, logický, pochopiteľný plán je to, čo nám chýba ako soľ,“ vyhlásil Sulík.

Základnou myšlienkou plánu liberálov je rozlišovať medzi málo a veľmi nakazenými regiónmi. „Nepovažujem za správne uplatniť jednu sadu opatrení na celé Slovensko,“ zopakoval minister.

 Semafor zdravia je rozdelený na osem kapitol, prvá sa týka všeobecných podmienok, ktoré platia vždy. Presne stanovuje, ako sa majú ľudia správať, ak sa u nich prejavia symptómy, ak sa stretli s nakazeným alebo sa vrátili z červenej krajiny. Ľudia totiž podľa Jany Bittó Cigánikovej často nevedia, čo majú robiť a ako sa majú správať.

Základom je nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov a dezinfekcia. SaS taktiež navrhuje, aby dôchodcovia dostávali poštou 15 rúšok mesačne zadarmo a navrhujú aj obmedzenie bezplatnej dopravy.

Celá tlačová beseda SaS

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite