Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Koronavírus ONLINE: Sulík pracuje na pandemickom pláne, pribudlo ďalších 22 úmrtí

.tamara Antolová .martina Bednárová .tomáš Bakoš .slovensko

Na Slovensku v utorok (17. 11.) pribudlo 1311 nakazených novým koronavírusom. Pozitívne vzorky odhalili z 5833 testov, ktoré sa urobili.

Koronavírus ONLINE: Sulík pracuje na pandemickom pláne, pribudlo ďalších 22 úmrtí Infografika .týždeň

situáciu ohľadom kronavírusu na Slovensku aj vo svete sledujeme online.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ. 

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme!

20:00 BELGICKO:  Belgicko eviduje najviac úmrtí v dôsledku nákazy novým koronavírusom v prepočte na počet obyvateľov na svete. Vyplýva to z dát Johns Hopkins University, podľa ktorých v malej európskej krajine pripadá na 100-tisíc obyvateľov 129 úmrtí. Nasledujú Španielsko s 89, Argentína s 81, Brazília so 79,5, Spojené kráľovstvo, ktoré má 79,4, Mexiko so 78, Taliansko so 76,8 a Spojené štáty americké, kde je 76 úmrtí na 100-tisíc obyvateľov.

18:54 SLOVENSKO: Sme zahnaní do kúta. Ľudia sa boja prísť do práce, tvrdí riaditeľ nemocnice, ktorej hrozí zatvorenie. Viac sa dočítate na tomto odkaze.

18:00 SLOVENSKO: „Situáciu v kraji považujeme za mimoriadne vážnu. Ak nič neurobíme, hrozí nám kolaps zdravotníckeho systému v kraji," upozornil župan bratislavského kraja Juraj Droba.

17:30 SLOVENSKO: Počet obyvateľov pozitívne testovaných na nový koronavírus v okrese Vranov nad Topľou neustále rastie.

16:00 SLOVENSKO: Na dosiahnutie cieľa limitovať do Vianoc počet denných prípadov nákazy novým koronavírusom na 500, je potrebné približne sedem až 11 miliónov antigénových testov. Premiér Igor Matovič (OĽANO) to odhadol po stredajšom rokovaní kabinetu.

15:20 EÚ: Európska komisia prijala v stredu odporúčanie o používaní rýchlych antigénových testov na diagnostiku ochorenia COVID-19. Tento krok vychádza z usmernení, ktoré boli vyvinuté na základe žiadostí členských štátov a odporúčaní Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC).

14:36 SLOVENSKO: Európska komisia spustí centrálne obstarávanie antigénových testov pre jednotlivé členské štáty. Aktuálne sa očakáva nákup v počte minimálne 560 miliónov kusov, čo však môže trvať niekoľko mesiacov. V stredu to po rokovaní vlády SR uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).

14:10 SLOVENSKO:  V denných štatistikách by už mal štát zverejňovať aj výsledky antigénových testov, uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí. Výsledky by mali byť zverejňované od štvrtka alebo piatka. K dispozícii tak budú pre verejnosť počty testovaných PCR aj antigénovými testami a rovnako počty pozitívne testovaných z oboch typov testov.

13:45 SVET: Americká farmaceutická korporácia Pfizer informuje, že ďalšie predbežné výsledky klinických testov jej vakcíny proti koronavírusu naznačujú 95-percentnú účinnosť.

13:14 SLOVENSKO: Niektoré obce deklarujú, že počas plošného testovania predstavovali náklady na jedného otestovaného približne 60 až 70 centov a iné 3,50 eura. Po rokovaní vlády to povedal minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) s tým, že prístup samospráv bol rozdielny a vláda k tomu musí spraviť zásadné stanovisko.

12:38 SVET: Vo svete zomrelo za posledných 24 hodín 10.816 ľudí na ochorenie COVID-19 spôsobené koronavírusom SARS-CoV-2. Ide o vôbec najvyšší prírastok za jeden deň od začiatku pandémie, uviedla v stredu agentúra Reuters.

AP

12:02 SLOVENSKO: Vláda plánuje poskytovať antigénové testy nemocniciam alebo rôznym organizáciám dlhodobo. Po dnešnom rokovaní vlády, na ktorom ministri rokovali aj o nákupe ďalších testov, to uviedol minister obrany Jaroslav Naď. Pripustil, že nové testy môže vláda využiť aj na prípadné ďalšie plošné testovanie obyvateľov v budúcnosti.

11:20 SVET: Štáty s najvyšším počtom nakazených/obetí:

11:00 MAĎARSKO:  V Maďarsku v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo za uplynulých 24 hodín 99 pacientov, pričom išlo zväčša o starších a chronicky chorých ľudí.

10:32 SLOVENSKO: Počet nových prípadov za 24 hodín. 

10:30 SLOVENSKO: V nemocniciach je hospitalizovaných 1809 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 1558 ľudí. Na JIS je 107 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 109 osôb.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite