Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Covid-19 report pre .týždeň. Slovensko na ceste k postupnému uvoľňovaniu opatrení. Predčasne?

.dávid Bořuta .slovensko

.týždeň prichádza s novinkou. Už štvrtý týždeň uverejňujeme v spolupráci s Kapa 12 takzvaný status report o stave pandémie vo svete. Európska únia, spolu so Švajčiarskom a Spojeným kráľovstvom, sú za posledných 40 dní epicentrom pandémie, s takmer 38 percentným podielom na všetkých prípadoch nákazy koronavírusom vo svete. Sledujeme situáciu podrobne a prinášame vám prehľad o najpostihnutejších krajinách.

Covid-19 report pre .týždeň. Slovensko na ceste k postupnému uvoľňovaniu opatrení. Predčasne?

od pondelka dôjde k čiastočnému uvoľneniu opatrení na území Slovenska, v porovnaní s okolitými štátmi sme na tom objektívne lepšie.

Vo štvrtok sa uskutočnilo online rokovanie zástupcov Slovenska a Rakúska. Predstavitelia slovenskej strany popísali slovenský intervenčný model plošného testovania, jeho prípravu, organizáciu a vplyv na šírenie koronavírusu v populácii „Aktuálny vývoj  je vzhľadom na epidemiologickú situáciu  veľmi dobrý. Plošné testovanie obyvateľstva pomohlo a bolo jedným z kľúčových nástrojov spomalenia rastu novoinfikovaných pacientov. Za kľúčový považujem fakt, že v priebehu troch víkendov boli do domácej izolácie umiestnené desiatky tisíc pacientov, ktorí by inak mohli šíriť nákazu medzi ďalšími ľuďmi,“ povedala štátna tajomníčka MZ SR Jana Ježíková.

Rakúsko má objektívny dôvod zaujímať sa o „atómovú zbraň“ premiéra Matoviča. Rapídne sa zhoršuje situácia pokiaľ ide o rast počtu infikovaných v posledných týždňoch, a rýchlo stúpa aj počet úmrtí.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite