Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Pribudlo 1200 nakazených, Rakúsko plánuje plošné testovanie

.tamara Antolová .tomáš Bakoš .slovensko

Laboratóriá vykonali 6545 testov, vyliečilo sa 1495 pacientov.

Koronavírus ONLINE: Pribudlo 1200 nakazených, Rakúsko plánuje plošné testovanie

situáciu na Slovensku aj vo svete ohľadom koronavírusu sledujeme online.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ. 

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme!

15:33 TESTOVANIE: Bezplatné testovanie antigénovými testami na nový koronavírus bude môcť verejnosť v Prievidzi a Bojniciach od budúceho týždňa absolvovať na troch odberných miestach. Dve budú v Bojniciach, jedno v Prievidzi, informoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Odberné miesto pri vstupe do Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Prievidzi so sídlom v Bojniciach bude v prevádzke od pondelka (16. 11.) do stredy (18. 11.) od 12:00 do 16:00.

Druhé odberné miesto bude k dispozícii vo vstupnom vestibule Mestskej športovej haly. Testovanie tam budú môcť obyvatelia absolvovať od štvrtka (19. 11.) až do odvolania. Fungovať bude vždy počas pracovných dní v čase od 8:00 do 12:00. Prevádzkovateľom bude Slovenský červený kríž v súčinnosti s NsP v Bojniciach.

14:30 PLOŠNÉ TESTOVANIE/RAKÚSKO: Slovensko pomôže susednému Rakúsku s projektom masívneho plošného testovania, ktoré v nedeľu oznámil rakúsky kancelár Sebastian Kurz. Na sociálnej sieti to v reakcii uviedol premiér Igor Matovič (OĽANO).

„S rakúskym kancelárom som v úzkom kontakte a posunieme im všetko know-how a informácie. A samozrejme, pôjdeme osobne tiež pomôcť,“ uviedol predseda vlády.

13:44 SLOVENSKO: Podľa ministra vnútra Romana Mikulca je prioritou najbližších dní dobrovoľné a bezplatné testovanie v každom okrese. Momentálne podľa neho funguje 25 odberných miest a otestovali vyše 30-tisíc ľudí. Povedal to v diskusnej relácii TV Markíza Na telo s Michalom Kovačičom v nedeľu napoludnie.

12:56 USA: Spojené štáty za sobotu evidujú 166 555 nových prípadov koronavírusu. Je to prvýkrát za päť dní, čo nový prírastok neprekonal predchádzajúci rekord. Súčasným maximom tak ostáva 177 224 prípadov z piatka.

12:32 RAKÚSKO: Rakúsko chce ku koncu prísneho lockdownu, ktorý je naplánovaný do 6. decembra, na prítomnosť nového koronavírusu hromadne otestovať obyvateľstvo krajiny - podobne ako to bolo aj na Slovensku. Oznámil to v nedeľu rakúsky kancelár Sebastian Kurz.

Jednou z cieľových skupín sú zatiaľ okrem iných učitelia, spresnil Kurz.

Ďalšie detaily avizovaného testovania majú byť známe v priebehu týždňa.

12:18 SLOVENSKO: Premiér Igor Matovič (OĽANO) hodnotí výsledky počtu prípadov nákazy novým koronavírusom pozitívne. Tých bolo za sobotu 1200. Predseda vlády hovorí, že za päť týždňov Slovensko nemalo za sobotu také dobré výsledky. Pripisuje to aj celoplošnému testovaniu.

12:07 PLOŠNÉ TESTOVANIE: Úrad vlády uverejnil na sociálnej sieti video z plošného testovania.

11:22: MAĎARSKO: V nemocniciach v Maďarsku je hospitalizovaných 7013 pacientov s ochorením COVID-19, z nich 569 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Za posledný deň potvrdili nákazu novým druhom koronavírusu v krajine 4238 osobám. 

V súvislosti s uvedeným ochorením zomrelo v tomto čase 107 pacientov.

10:01 SLOVENSKO: V sobotu na Slovensku pribudlo 1200 nových prípadov koronavírusu. Laboratóriá vykonali 6545 testov, vyliečilo sa 2585 pacientov. Sedemdňový kĺzavý medián je na hodnote 1771. Nikto chorobe nepodľahol.

Najviac pozitívne testovaných bolo v Prešovskom kraji (261), nasleduje Trenčiansky kraj (190), Trnavský (86), Nitriansky (114), Košický (234), Žilinský (189), Banskobystrický (73) a Bratislavský (53).

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite