Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Pribudlo ďalších 50 úmrtí na covid-19, celkovo na následky ochorenia zomrelo už vše 460 ľudí

.tomáš Bakoš .slovensko

Na Slovensku v stredu (11. 11.) pribudlo 2591 nakazených novým koronavírusom.

Koronavírus ONLINE: Pribudlo ďalších 50 úmrtí na covid-19, celkovo na následky ochorenia zomrelo už vše 460 ľudí AP Photo/Petr David Josek

 situáciu okolo koronavírusu sledujeme online:

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 81 772 (+2 591) prípadov, 24 314 (+1 067) ľudí sa z choroby vyliečilo, 464 (+50) na jej následky zomrelo,
  • vláda predĺžila núdzový stav o ďalších 45 dní,
  • nočný zákaz vychádzania vláda na svojom rokovaní neschválila,
  • premiér Matovič navrhol reštauráciám, divadlám či športoviskám komunitné testovanie raz za tri týždne,
  • na podstránke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy, dôležité informácie aj autorské texty ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ. 

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme!

19:00 USA: Americký imunológ a hlavný odborník Bieleho domu na nový druh koronavírusu SARS-CoV-2 Anthony Fauci sa vo štvrtok vyjadril, že vakcína proti koronavírusu je podľa jeho názoru na dosah. Zároveň však upozornil, aby ľudia nepoľavili a naďalej dodržiavali epidemiologické nariadenia.

17:30 VATIKÁN: Pápež František ponúka bezplatné testy na koronavírus chudobným ľuďom a bezdomovcom v Ríme v rámci aktivít rímskokatolíckej cirkvi k Svetovému dňu chudobných. Ten pripadá na nedeľu 15. novembra. Vo štvrtok o tom informoval Vatikán, na ktorý sa odvolala tlačová agentúra Reuters.

16:14 SLOVENSKO:  Minister zdravotníctva Marek Krajčí reaguje na dnešné čísla úmrtí na koronavírus: „Dnešné čísla nakazených sa v počtoch úmrtí prejavia asi za mesiac. To znamená, že tých 50 úmrtí je zhruba stav pred mesiacom. Žiaľ, sme to očakávali, preto sme prikročili k opatreniam, preto sa realizoval tak rýchlo projekt celoplošného testovania, lebo sme vedeli, že situácia bude každým týždňom kritickejšia,“ skonštatoval. 

15:24 MAĎARSKO: Medzi 87 obeťami na životoch súvisiacich s ochorením COVID-19 za posledný deň v Maďarsku bol aj 20-ročný muž trpiaci viacerými chronickými ochoreniami, ktorý zomrel vo štvrtok nadránom. Z doterajších 2784 úmrtí súvisiacich s vírusom SARS-CoV-2 však až sedem percent pacientov nemalo žiadne pridružené ochorenia, povedala vo štvrtok v Budapešti šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová, píše agentúra TASR.

14:13 SLOVENSKO: Celoplošné testovanie ukázalo, že samosprávy sú pri riadení verejných vecí kľúčové. Vo svojom krátkom prehlásení to uviedla prezidentka Zuzana Čaputová. Hlava štátu dnes prijala v prezidentskom paláci zástupcov Únie miest Slovenska a Združenia miest a obcí Slovenska.

14:00 EÚ: Európsky parlament čelí výraznému nárastu prípadov nákazy koronavírusom. Ku koncu októbra bolo medzi poslancami a zamestnancami infikovaných celkovo 171 osôb, uviedla vo štvrtok pre bbc.com hovorkyňa parlamentu.

13:04 POĽSKO: V Poľsku pribudlo v stredu 22.683 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a 275 súvisiacich úmrtí.  

12:22 NEMECKO: Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn upozornil, že obmedzenia zamerané na spomalenie šírenia koronavírusu budú pravdepodobne platiť počas celej zimy, keďže počet nových infekcií je stále vysoký. 

11:18 SLOVENSKO: Slovenský vedec Pavol Čekan so svojou firmou MultiplexDX hlási dôležitý míľnik v boji proti nákaze. Viac sa dočítate na tomto odkaze.

11:13 SLOVENSKO: Občianske združenie (OZ) Proti prúdu spúšťa krízovú zbierku na pomoc pre predajcov časopisu Nota Bene. Jej cieľom je zabezpečiť živobytie pre ľudí bez domova. V súvislosti s pandemickou situáciou totiž poklesol predaj časopisu o 40 percent, a tým aj ich príjmy.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite