Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Počas víkendu otestovali vyše dvoch miliónov ľudí, odhalili 13 509 infekčných

.redakcia .slovensko

Počas druhého kola plošného testovania na ochorenie covid-19 na Slovensku otestovali 2 044 855 ľudí, odhalili 13 509 nakazených.

Počas víkendu otestovali vyše dvoch miliónov ľudí, odhalili 13 509 infekčných SITA/Marek Lukáč

to je 0,66 percenta. Informoval o tom minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) na pondelkovej tlačovej konferencii. Druhé kolo plošného testovania na ochorenie COVID-19 sa počas uplynulého víkendu konalo v 45 okresoch.

Do druhého kola testovania bolo podľa Naďa nasadených takmer 21.000 vojakov, policajtov, hasičov, záchranárov, zdravotníkov, administrátorov či dobrovoľníkov. Zdravotníkov bolo vyše 8800. V sobotu otvorili 2756 odberných miest a v nedeľu 2671. Do celkového počtu otestovaných patria okrem odberných miest aj otestovaní v rámci ministerstva spravodlivosti či v domovoch sociálnych služieb.

Naď ďalej informoval, že v 45 okresoch len na odberných miestach otestovali počas prvého kola plošného testovania 1 750 179 ľudí, z nich bolo nakazených 25 811, čo predstavuje 1,47 percenta.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite