Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Časť Slovenska čaká ďalšie testovanie, počet obetí na covid-19 stúpol na 390

.martina Bednárová .slovensko

Premiér avizoval ďalšie čiastočné plošné testovanie. Počet nakazených novým koronavírusom od vypuknutia pandémie prekročil vo svete 50 miliónov.

Časť Slovenska čaká ďalšie testovanie, počet obetí na covid-19 stúpol na 390 SITA/Peter Rusko Cez víkend otestovali viac ako dva milióny ľudí antigénovými testami.

situáciu ohľadom nového koronavírusu sledujeme online:

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 77 123(+1051) prípadov, 21 718 (+1961) ľudí sa z choroby vyliečilo, 390 (+24) na jej následky zomrelo,
  • druhé kolo testovania na koronavírus sa neuskutoční v okresoch, kde počet pozitívnych počas prvého kola bol nižší ako 0,7 percenta, kompletný zoznam nájdete nižšie,
  • zákaz vychádzania potrvá do 14. novembra, neplatí v čase od 1:00 do 5:00. 
  • na podstránke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy, dôležité informácie aj autorské texty ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ. 

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme!

20:39 SLOVENSKO: Núdzový stav by vláda na stredajšom (11. 11.) rokovaní mohla schváliť na ďalších 45 dní namiesto avizovaných 90. Pripustil to premiér Igor Matovič (OĽANO). Informujú o tom Hospodárske noviny aj Denník N.

19:33 SLOVENSKO: Reštaurácie, fitness centrá, plavárne, školy i cirkvi by sa mohli podieľať na celoplošnom testovaní na ochorenie COVID-19. Za to by mohli za určitých dodatočných podmienok otvoriť svoje prevádzky. Uviedol to premiér Igor Matovič (OĽANO) po utorkovom stretnutí so zástupcami najviac postihnutých odvetví. Či pôjde Slovensko týmto smerom, sa má rozhodnúť do piatka.

18:57 KRÍZA: Premiér mal dnes avizované stretnutie so zástupcami fitnescentier a gastra. Chcel hľadať kompromisy a prieniky, vďaka ktorým by všetci zvládli blížiacu sa ťažkú zimu "so cťou". Fitnescentrá po dnešnom stretnutí reagovali na sociálnej sieti.

18:21 CELOPLOŠNÉ TESTOVANIE: Vzhľadom na dlhú inkubačnú dobu ochorenia COVID-19 nie je možné, aby plošné testovanie tak rýchlo zmenilo epidemiologickú situáciu na Slovensku. Upozornila na to epidemiologička Alexandra Bražinová z Ústavu epidemiológie Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.

17:16 MAĎARSKO: Poslanci maďarského parlamentu v utorok schválili predĺženie mimoriadnej situácie vyhlásenej vládou v súvislosti s koronavírusovou pandémiou o 90 dní. Kabinet tento stav vyhlásil 3. novembra v rámci svojej právomoci na 15 dní.

16:33 BELGICKO: Priemerný počet ľudí pozitívne testovaných na nový typ koronavírusu v Belgicku opäť klesol na menej ako 9000 prípadov za deň.

Z údajov Inštitútu pre verejné zdravie Sciensano vyplýva, že za sedem dní od 31. októbra do 6. novembra bolo zistených v priemere 8260 prípadov nákazy koronavírusom za deň, čo predstavuje 46-percentný pokles oproti týždňu predtým.

15:31 HRANICE: Bez negatívneho výsledku testu na ochorenie COVID-19 nebude možné z letiska Košice odcestovať, pre TASR to za košické letisko potvrdila Karolína Linhartová.

„Dôrazne upozorňujeme, že na letisko je potrebné prísť s platným certifikátom, alebo SMS pri PCR teste, a negatívnym výsledkom. Podľa nariadení Úradu verejného zdravotníctva SR môžu do budovy letiska vstupovať len osoby s negatívnym výsledkom testu,“ pripomenula s tým, že návšteva letiska bez tohto potvrdenia je porušením zákazu vychádzania.

14:48 NÚDZOVÝ STAV: SaS nesúhlasí, aby vláda schválila predĺženie núdzového stavu o 90 dní. Predseda strany Richard Sulík si namiesto toho vie predstaviť kompromis, napríklad predĺženie o 30 dní.

14:12 OPATRENIA: Otváranie prevádzok či uvoľňovanie opatrení v najbližších týždňoch nebude, povedal Igor Matovič pred rokovaním s reštauráciami, kinami, cirkvami, divadlami, školami či športovými klubmi a fitnes centrami. „Nejdem sem so žiadnymi pravidlami, chceme viesť diskusiu,“ dodal.

14:04 Bývalý šéf Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetán Kičura bude vo väzbe ďalších sedem mesiacov. Rozhodol o tom v utorok Najvyšší súd SR na svojom neverejnom zasadnutí. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

13:37 PRVÁ VLNA: Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, ktorí spĺňajú podmienky boja s pandémiou nového koronavírusu, sa do systému odmeňovania pre zdravotníckych pracovníkov z prvej vlny môžu nahlásiť už len do stredy do 8:00. 

13:13 KOŠICE: V košickom Dome umenia otestovali v pondelok (9. 11.) antigénovými testami na nový koronavírus 50 členov orchestra Štátnej filharmónie Košice (ŠfK). Testy vykonali zamestnanci nemocnice v košickej Šaci v rámci mobilného odberu, informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

„Som rada, že aktuálne môžem konštatovať zdravé prostredie v ŠfK a 100-percentný výsledok, ktorý nám umožnil spustiť prípravu ďalšieho zaujímavého projektu – nahrávanie CD z tvorby významného slovenského skladateľa Jána Cikkera,“ uviedla riaditeľka filharmónie Lucia Potokárová, podľa ktorej sa testovanie uskutočnilo hladko a s príjemným personálom.

12:33 SLOVENSKO: Od pondelka by sa nemal vyžadovať certifikát ani iné potvrdenie o negatívnom teste, tvrdí Igor Matovič v rádiu Expres s tým, že sa zavedie zákaz vychádzania od 23.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite