Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Z celého regiónu má Slovensko najprísnejšie opatrenia. Ako sú na tom okolité štáty?

.martina Bednárová .tomáš Bakoš .slovensko

Tento víkend prebieha vo vybraných okresoch druhé kolo plošného testovania.

Koronavírus ONLINE: Z celého regiónu má Slovensko najprísnejšie opatrenia. Ako sú na tom okolité štáty? Boris Németh

situáciu ohľadom nového koronavírusu sledujeme online: 

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 75 495 (+1828) prípadov, 19 481 (+1 127) ľudí sa z choroby vyliečilo, 351 (+0) na jej následky zomrelo,
  • druhé kolo testovania na koronavírus sa neuskutoční v okresoch, kde počet pozitívnych počas prvého kola bol nižší ako 0,7 percenta, kompletný zoznam nájdete nižšie,
  • zákaz vychádzania potrvá do 14. novembra, neplatí v čase od 1:00 do 5:00. 
  • na podstránke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy, dôležité informácie aj autorské texty ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ. 

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme!

20:36 SKALICA: V Skalici cez víkend bolo 9399 testovaných ľudí, 54 z nich bolo pozitívnych, čo je  0,57 percenta, informuje redaktor .týždňa Michal Oláh. 

Michal Oláh

20:18 SLOVENSKO: Slovensko má spomedzi okolitých krajín najprísnejšie protipandemické opatrenia.  

18:36 ČESKO: Česká republika zaradila od pondelka 9. novembra Slovensko medzi rizikové krajiny. Občania SR majú preto povinnosť vyplniť vopred príjazdový formulár. Potrebné je tiež preukázať sa PCR testom, ktorý nie je starší ako 72 hodín, alebo ísť do karantény. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informovalo na webovej stránke.

17:02 SVET: Počet infekcií koronavírusom SARS-CoV-2 vo svete od začiatku pandémie prekročil v nedeľu 50 miliónov. Ukázal to výpočet tlačovej agentúry Reuters. Prípady z druhej vlny z posledných 30 dní tvoria až štvrtinu celkového počtu nakazených, píše TASR.

15:46 SLOVENSKO: Do nedele do 12.00 h otestovali na COVID-19 v rámci druhého kola plošného testovania 1.556.100 ľudí, z toho 9783 bolo identifikovaných ako pozitívnych. Miera infekčnosti tak predstavuje 0,628 percenta. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

15:44 SLOVENSKO: Minister Naď: Je dosť nepravdepodobné, že sa do konca roka otvoria reštaurácie alebo fitnescenrá. Viac sa dočítate na tomto odkaze.

15:13 ČESKO: Reprodukčné číslo R v sobotu v Česku kleslo na hodnotu 0,9. Číslo R ukazuje rýchlosť šírenia nákazy koronavírusom medzi obyvateľmi. Inými slovami - udáva, koľko ďalších osôb môže infikovať jeden nakazený. Informácie priniesol portál Novinky.cz. Hodnota pod hranicou čísla 1 ukazuje, že štatisticky jeden nakazený nemusí nakaziť v priemere jedného ďalšieho človeka.

15:01 VEĽKÁ BRITÁNIA: Britská kráľovná Alžbeta II. sa po prvý raz počas pandémie nového koronavírusu objavila na verejnosti s ochranným rúškom na tvári.

Aaron Chown/Pool Photo via AP 

14:20 BUDČA: Budču v okrese Zvolen v sobotu (7. 11.) večer prekvapil nápor záujemcov o testovanie na COVID-19 prichádzajúcich z okresu Žiar nad Hronom, pred odberovým miestom otáčali späť desiatky vozidiel. Pre TASR to prezradil starosta František Moravec.

13:30 POĽSKO: Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom sa v Poľsku od soboty zvýšil o 24 785. Za posledných 24 hodín v krajine pribudlo tiež 236 súvisiacich úmrtí, oznámilo v nedeľu dopoludnia poľské ministerstvo zdravotníctva. Informácie priniesol Poľský rozhlas.

13:17 HOLÍČ: Primátor Holíča Zdenko Čambal o druhej vlne testovania, ktoré sledujeme zo Záhoria.

12:30 HOLÍČ: Testovacie miesto v športovej hale v Holíči.

Michal Oláh

11:40 SLOVENSKO: Premiér Igor Matovič  vyzval ľudí, ktorí boli negatívne testovaní, aby sa správali k svojmu okoliu tak, ako keby boli pozitívni.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite