Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Šeliga vykázal zo sály poslancov ĽSNS, odmietali predložiť negatívny test na koronavírus

.redakcia .slovensko

Šeliga vykázal z rokovacej sály poslancov za ĽSNS, a to Mariana Kotlebu, Mareka Kotlebu, Ondreja Ďuricu, Martina Beluského, Miroslava Suju, Stanislava Mizíka, Milana Mazureka, Eduarda Kočiša, Jozefa Šimka, Miroslava Urbana, Petra Krupu, Rastislava Schlosára.

Šeliga vykázal zo sály poslancov ĽSNS, odmietali predložiť negatívny test na koronavírus SITA/Ľudovít Vaniher

podpredseda Národnej rady (NR) SR Juraj Šeliga (Za ľudí) v utorok vykázal poslancov NR SR za ĽSNS z rokovacej sály. Dôvodom bolo, že odmietali predložiť potvrdenie o negatívnom teste na ochorenie COVID-19. Šeliga poslancov opätovne vyzýval a pýtal sa ich, či pôjdu potvrdenie predložiť pracovníkom, ktorí zabezpečujú vstup do budovy NR SR. Šéf ĽSNS Marian Kotleba mu odpovedal, že ho nemá komu predložiť. Šeliga mu vysvetlil, že pracovníci pri vstupe sú v zmysle zákona o Policajnom zbore oprávnení na to, aby sa im poslanci takýmto dokladom preukázali.

Kotleba sa odvolal aj na stanovisko Úradu na ochranu osobných údajov SR, z ktorého podľa neho vyplýva, že občania nie sú povinní sa preukazovať dokladom o ich zdravotnom stave.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite