Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Ďakujem, vyhlásil Matovič a ukázal výsledky testovania. Mapa najinfikovanejších okresov

.tomáš Bakoš .slovensko

Najväčšiu pozitivitu mali okresy Čadca (3,22) a Stará Ľubovňa (2,9).

Koronavírus ONLINE: Ďakujem, vyhlásil Matovič a ukázal výsledky testovania. Mapa najinfikovanejších okresov SITA/Branislav Bibel

súhrn plošného testovania:

  • na plošné testovanie prišlo vyše 3 miliónov ľudí,
  • asi jedno percento bolo pozitívnych,
  • najlepšie je na tom Bratislava, najhoršie horná Nitra, Kysuce a severovýchod,
  • zákaz vychádzania pre ľudí bez negatívneho testu sa nezruší,
  • krízový štáb a vláda rozhodnú o druhom kole. 

20:30 SLOVENSKO: Zabezpečí sa tiež kontrola na hraniciach. Zníži sa počet hraničných priechodov, ktoré budú otvorené. „Obmedzí sa aj otváracia doba s cieľom, aby sme zabezpečili testovanie každého, kto cez hranice bude chcieť prejsť,“ vysvetlil Matovič. Viac sa dočítate na tomto odkaze.

20:15 SLOVENSKO: Vo všetkých okresných mestách vzniknú mobilné odberové miesta, kde sa budú môcť ľudia bezplatne otestovať antigénovými testami. Dvakrát do mesiaca budú testovaní tiež zdravotníci a zamestnanci domovov sociálnych služieb. Štát poskytne testy aj veľkým podnikom. Kontroly budú aj na hraniciach. Premiér Igor Matovič (OĽANO) o tom informoval v pondelok po zasadnutí ústredného krízového štábu.

20:00 SLOVENSKO: Primárka Júlia Horáková vracia štátne vyznamenanie ako protest proti krokom vlády pri testovaní. Celé znenie jej otvoreného listu si môžete prečítať nižšie. 

horákova by Tomas Bakoš on Scribd

19:33 SLOVENSKO: Premiér Igor Matovič: Druhé kolo celoplošného testovania bude, výnimku však dostane 25 okresov. Viac sa dozviete na tomto odkaze. Kritérium je mať v okrese menej ako 0,7 percenta pozitivitu. 

19:15 BRATISLAVA: Bratislava mala v rámci celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 piaty najnižší podiel pozitívnych testov spomedzi ostatných okresov na Slovensku. S podielom 0,33 percenta sa umiestnila za okresmi Veľký Krtíš (0,31 percenta), Rožňava (0,29 percenta), Banská Štiavnica (0,28 percenta) a Revúca (0,27 percenta). Vyplýva to z údajov k celoplošnému testovaniu, ktoré v pondelok prezentoval premiér Igor Matovič (OĽANO).

18:30 SLOVENSKO: Prečo niekto popiera riziko a iný ho zase nafukuje až do absurdity? Psychoanalytik a psychoterapeut Peter Pöthe vie, prečo máme v kríze dva vyhrotené názorové póly. Je to prirodzené, ale treba, aby elity situáciu zvládali, hovorí. Celý rozhovor si môžete prečítať na tomto odkaze.

18:15 HANDLOVÁ: Celoplošné testovanie počas uplynulého víkendu odhalilo v Seniorcentre v Handlovej desiatky pozitívne testovaných klientov. Majú minimálne, respektíve žiadne, príznaky ochorenia. 

18:00 KOŠICE: Podiel pozitívnych testov z víkendového celoplošného testovania na nový koronavírus v Košiciach predstavoval 0,56 percenta. V okrese Košice-okolie išlo o 0,6 percenta. Vyplýva to zo zverejnených údajov Úradu vlády SR.

17:30 POĽSKO: Poľské laboratóriá nestíhajú. Pacienti na výsledky testov čakajú aj sedem alebo osem dní. Viac sa dočítate na tomto odkaze.

16:40 BRATISLAVA:  V Bratislave nezaevidovali organizácie Depaul Slovensko, Vagus či Proti prúdu v rámci celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 nakazeného medzi ľuďmi bez domova. Neziskovky o tom informujú na sociálnej sieti.

15:43 SLOVENSKO: Podľa premiéra bola najnižšia pozitivita v okresoch Rožňava a Revúca. Najväčšiu pozitivitu mali okresy Čadca (3,22) a Stará Ľubovňa (2,9). 

Podiel pozitívnych testovHNtelevíziaPodiel pozitívnych testov

15:3O SLOVENSKO: Premiér Igor Matovič informuje o výsledkoch celoplošného testovania na Slovensku. "Bola to najzložitejšia a najmasovejšia akcia, akú sme na Slovensku zorganizovali," tvrdí. 

Podľa premiéra výsledok hovorí sám za seba. Veľká vďaka patrí podľa Matoviča ľuďom, ktoré priložili ruku k dielu a pomohli zorganizovať plošné testovanie. Celkovo sa na plošnom testovaní zúčastnilo 3 625 333. pozitívnych bolo 1,06 percenta. 

15:00 SLOVENSKO: Dobrovoľnú karanténu v hoteloch aktuálne využíva len 19 občanov, informoval minister Doležal.

14:45 PIEŠŤANY: Celoplošného testovania na ochorenie Covid-19 sa v Piešťanoch zúčastnilo 15.216 ľudí. Pozitívny výsledok testu malo 79 osôb, čo je, ako informoval Matej Ričány z piešťanskej radnice, úroveň 0,519 %. V oba testovacie dni bolo otvorených 21 odberných miest.

14:30 ŽILINA: V Žiline sa na celoplošnom testovaní na nový koronavírus zúčastnilo 48.221 ľudí, pozitívny test malo 519 z nich (1,08 percenta). TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

14:03 SLOVENSKO: Rada pre rozpočtovú zodpovednosť očakáva v poslednom štvrťroku opäť oslabenie ekonomiky.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite