Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Slovensko hlási rekord, prezidentka konštatuje nesplniteľnosť cieľa testovania, chýba tretina zdravotníkov

.tomáš Bakoš .tamara Antolová .slovensko

Čaputová vyzvala Matoviča, aby zmiernil zákazy po testovaní a zrušil sankcie za neúčasť. Hovorí, že cieľ stanovený pre celoplošné testovanie Slovenska je nenaplniteľný, nebude možné otestovať státisíce občanov. Medzitým premiér prosí zdravotníkov, aby prišli pomôcť s testovaním. Hovorí, že je obsadených asi 63 % zdravotníckych miest, chýba ešte tretina.

Koronavírus ONLINE: Slovensko hlási rekord, prezidentka konštatuje nesplniteľnosť cieľa testovania, chýba tretina zdravotníkov Prezidentský palác

situáciu ohľadom šírenia nákazy koronavírusom na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ. 

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme!

20:25 SLOVENSKO: Ministerstvo obrany (MO) SR chce zháňať zdravotníkov aj počas celonárodného testovania na COVID-19. Ešte ich chýbajú stovky.

19:54 EURÓPA: V Európe zaznamenali celkovo vyše desať miliónov prípadov nákazy novým koronavírusom.

19:52 SLOVENSKO: Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí bude zajtra (sobota) od 7.00 h pomáhať aktívne ako zdravotník pri celoplošnom testovaní na ochorenie COVID-19 v KS Impulz na Dopravnej ulici 22 v Bratislave-Rači.

19:40 SLOVENSKO: Premiér Igor Matovič (OĽANO) pozval všetkých na plošné testovanie na ochorenie COVID-19. Hovorí o pokuse predísť úplnému lockdownu a boji za ochranu zdravia a životov. „Pozývam vás, poďte. Máme obrovskú šancu týmto liekom, našim slovenským unikátnym liekom, vykročiť v ústrety slobode a lepšej budúcnosti. Máme veľkú šancu ukázať aj Európe a svetu, že sa to dá aj inak, bez toho, aby sme si zatvárali ekonomiku a milióny ľudí boli bez práce,“ uviedol vo svojom príhovore v predvečer testovania. Zdôraznil, že sme všetci na jednej lodi a spoločne to dokážeme. Verí, že do rána budú pripravené všetky odberné tímy vrátane zdravotníkov. Tých podľa jeho slov chýba nateraz „pár desiatok či stoviek“.

17:12 ČESKO: Poslanecká snemovňa českého parlamentu v piatok schválila predĺženie núdzového stavu v krajine o ďalšie tri týždne – do piatka 20. novembra.

17:04 SLOVENSKO: Prezidentka SR Zuzana Čaputová momentálne nevidí dôvod na zastavenie celoplošného testovania obyvateľstva na COVID-19. Viac informácií nájdete TU.

16:51 BELGICKO: Belgicko zaznamenalo vo štvrtok rekordný celkový počet 6187 ľudí hospitalizovaných s ochorením COVID-19. V súčasnosti je na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) 1057 pacientov.

16:45 SLOVENSKO: Premiér Igor Matovič (OĽANO) verí, že do sobotňajšieho (31. 10.) rána bude absolútna väčšina odberných tímov pripravená na spustenie celoplošného testovania na ochorenie COVID-19. Uviedol to na sociálnej sieti s tým, že aktuálna naplnenosť tímov mimo zdravotníkov je 100 percent a zdravotníkov 73 percent.

16:25 SLOVENSKO: Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) a hlavný hygienik Ján Mikas na tlačovej besede informovali, že počet prípadov na Slovensku nebude rásť tak rýchlo ako v Českej republike. Viac informácií z tlačovej besedy si môžete prečítať TU.

16:01 TESTOVANIE: Na víkendové celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 bolo k piatkovému poludniu zabezpečených okolo 72 percent kompletných tímov. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) o tom informoval na sociálnej sieti. Verí, že do večera počet zdravotníkov ešte stúpne. Dvesto zdravotníkov by podľa neho mohlo prísť aj z Maďarska. Samotné Ozbrojené sily (OS) SR sú podľa Naďa na testovanie pripravené.

15:49 TESTOVANIE: Plošné testovanie ľudí na Slovensku antigénovými testami na COVID-19 vníma hlavný hygienik SR Ján Mikas z epidemiologického hľadiska ako užitočné. Uviedol to v otvorenom liste, v ktorom zároveň občanov povzbudil, aby využili možnosť dať sa otestovať tam, kde to bude možné. Každé jedno rozhodnutie jednotlivca môže podľa Mikasa ovplyvniť ďalší vývoj pandémie na Slovensku.

15:39 TESTOVANIE: Sieť súkromných nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare pomôže štátu pri plošnom testovaní na COVID-19 približne 800 zamestnancami. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka tejto nemocničnej siete Jana Fedáková s tým, že väčšina z týchto zamestnancov sú zdravotníci.

15:22 SLOVENSKO: GRAF

15:21 SLOVENSKO: Lekárnici budú počas víkendového celoplošného testovania napriek ochote vykonávať stery, hodnotiť výsledky antigénových testov.

15:20 SLOVENSKO: Bývalý policajný prezident Milan Lučanský naďalej spochybňuje zrealizovateľnosť víkendového celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 tak, ako je naplánované. Poukazuje pritom na kapacitné problémy i logistiku. Nesúhlasí tiež s tým, aby všetko riadila „jedna osoba v štáte, ktorá svojimi diktátorskými sklonmi nepúšťa k slovu skutočných odborníkov“.

15:14 SLOVENSKO: Vo Fakultnej nemocnici Trnava (FN) sa počas uplynulých siedmich dní vyliečilo 18 pacientov s COVID-19 a počas dvoch týždňov traja, ktorí mali ťažký priebeh ochorenia a boli napojení na umelú pľúcnu ventiláciu.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite