Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lockdown krajiny, blackout premiéra. Kráľ príprav na druhú vlnu je nahý

.marína Gálisová .šimon Jeseňák .slovensko

Pre istotu hneď na začiatok: Sme za porážku mafie, hydry aj hnusoby. Takisto sme aj za zodpovednosť a ohľaduplnosť, rozhodne nie sme za návrat Fica a Pellegriniho k moci. Ale...

Lockdown krajiny, blackout premiéra. Kráľ príprav na druhú vlnu je nahý martin bedňanský/SITA 18. október 2020 Bratislava: Predseda vlády Igor Matovič hovorí na tlačovke po rokovaní mimoriadnej schôdze vlády SR o celoplošnom testovaní obyvateľov na koronavírus.

to, čo v poslednom období predviedol premiér, by v civilizovanej krajine dohnalo obyvateľov k tomu, aby svojho lídra donútili k prijatiu politickej zodpovednosti. My však žijeme na Slovensku a vinníka už premiér dozaista nájde. Mimo seba. Mimo vlády. Medzi „nezodpovednými občanmi“. 

Pritom skutoční vinníci sú dosť jasní už aj tým, ktorí sa na túto vládu stále usilujú pozerať s toleran­ciou, vykovanou rokmi utrpenia pod Ficom. Ale poďme od začiatku.

trump, Johnson, Bolsonaro... a Matovič.

Počas hospodárskych alebo prírodných kríz či katastrof zvykne popularita národných lídrov stúpnuť. Ľudia majú tendenciu zjednotiť sa a zomknúť. 

Počas prvej vlny pandémie to platilo aj na Slovensku. Podpora hnutia OĽaNO a dôveryhodnosť Igora Matoviča dosahovali rekordné čísla. Jednak to bolo krátko po voľbách a po období frustrácie zo smerovlády. A jednak sme vtedy mali neporovnateľne menej nakazených vírusom covid-19 a vláda ešte minimálne budila dojem, že vie, čo robí. 

Téma .týždňa: Terapia adrenalínom

 Dnes je jasné, že fingovať kompetentnosť je pre istú časť vlády nadľudský výkon, ale nie je to chyba týchto jednotlivcov, oni sa totiž do funkcií dostali často náhodne. Neskorej jari a letu dominovali dve heslá. Prvým bolo „nepokazme si to“ a druhým „kupujeme si čas na prípravu na druhú vlnu“. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite