Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Celoplošné testovanie sa uskutoční, bude prebiehať v sobotu a v nedeľu

.tamara Antolová .martina Bednárová .slovensko

Na Slovensku v sobotu pribudlo 1312 nakazených (PCR testy) a v plošnom testovaní (antigénové testy) zachytili doteraz 5298 prípadov. Pribudlo 6 úmrtí, vyliečilo sa 90 ľudí. Cez víkend sa na plošnom testovaní antigénovými testami zúčastnilo 141-tisíc ľudí.

Koronavírus ONLINE: Celoplošné testovanie sa uskutoční, bude prebiehať v sobotu a v nedeľu

situáciu ohľadom šírenia nákazy koronavírusom na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 43 843 (+3042) prípadov, 9960 (+40) ľudí sa z choroby vyliečilo, 165 (+6) na jej následky zomrelo,
  • podrobné opatrenia prijaté vládou vo štvrtok,
  • .pod lampou s profesorom Krčmérym nájdete na tomto odkaze,
  • čo hovoria vedci na plošné testovanie sa dozviete na tomto odkaze,
  • na podstránke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy, dôležité informácie aj autorské texty ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme!

19:07 ČESKO: V Česku do 18:00 pribudlo 5474 nových prípadov koronavírusu. Aktuálne je v krajine vyše 160-tisíc nakazených, v nemocniciach leží 5613 hospitalizovaných pacientov s týmto ochorením. Česká vláda bude v utorok rokovať o predĺžení núdzového stavu. 

18:45 SLOVENSKO: Podľa Igora Matoviča sa preberali len dve varianty, a to celoplošné testovanie a úplný lockdown. Napokon sa dohodli na prvej fáze celoplošného testovania. Minister Jaroslav Naď poznamenal, že ide o veľmi zložitú a náročnú operáciu. 

18:31 SLOVENSKO: Ústredný krízový štáb schválil celoplošné testovanie na Slovensku. Na základe úspešnej akcie na Orave, ktorá sa diala uplynulý víkend, prijali takmer jednohlasne rozhodnutie, že najbližší víkend sa bude testovať antigénovými testami na celom Slovensku. Informoval premiér Igor Matovič na tlačovej konferencii. Testovať sa však bude len v sobotu a v nedeľu - kvôli nedostatočným počtom zdravotníkov a zdravotníckeho materiálu.

17:31 SLOVENSKO: V Univerzitnej nemocnici Martin (UNM) bolo v pondelok hospitalizovaných 72 pacientov s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19. Podľa hovorkyne nemocnice Kataríny Kapustovej bolo osem pacientov na anestéziologických lôžkach s pripojením na pľúcnu ventiláciu a sedem na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS). V Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) SNP v Ružomberku je podľa hovorkyne Petry Diškovej obsadených 54 l

16:46 RUSKO: Počet potvrdených prípadov infekcie novým typom koronavírusu v Rusku sa za posledných 24 hodín zvýšil o rekordných 17.347, čím ich celkový počet dosiahol 1 531 224. 

Napriek tomu, že Rusko eviduje štvrtý najvyšší počet prípadov nákazy na svete, sa jeho vláda zjavne zdráha zaviesť ďalší takzvaný lockdown, ktorý by mohol zdevastovať už aj tak oslabenú ruskú ekonomiku, komentuje DPA.

16:10 ČESKO: Český minister zdravotníctva Roman Prymula využíva aktuálne služby ochranky, dokonca už niekoľko týždňov. V pondelok to potvrdilo české policajné prezídium, ale presný dôvod odmietlo oznámiť. 

Minister Prymula (za vládne hnutie ANO) využíva inštitút krátkodobej ochrany, uviedol pre portál hovorca policajného prezídia Ondřej Moravčík. Príčinu však nechcel, údajne z taktických dôvodov, komentovať.

Zdroj pre český Deník N povedal, že Prymula má pridelenú ochranku pre vyhrážky, ktoré dostáva po vyhlásení prísnejších opatrení proti šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2. "Množili sa informácie o tom, že by si to s ním chcel niekto vybaviť. Prichádzal mu celý rad vyhrážok. Policajti z ochrannej služby to vyhodnotili ako rizikové," opísal situáciu zdroj.

16:08 KOMÁRNO: Nemocnica Agel Komárno má štyri úplne nové umelé pľúcne ventilátory, ktoré použije na liečbu pacientov s ťažkým priebehom koronavírusu. Nemocnica ich dostala zapožičané od štátu v rámci pomoci v boji s pandémiou.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite