Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Pri plošnom testovaní urobili viac ako 112-tisíc testov, odhalili 4085 infekčných

.tomáš Bakoš .slovensko

Plošné testovanie antigénnymi testami zachytí len tých najinfekčnejších pacientov, čo je zhruba 30 percent pozitívne testovaných pacientov, vyhlásil minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Koronavírus ONLINE: Pri plošnom testovaní urobili viac ako 112-tisíc testov, odhalili 4085 infekčných SITA/Viktor Zamborský Zdravotník odberá vzorku obyvateľke Bardejova na mobilnom odberovom mieste na Bardejovskej Zábave v Bardejove počas pilotného testovania miestneho obyvateľstva v rámci operácie Spoločná zodpovednos.

situáciu ohľadom šírenia nákazy koronavírusom na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online. 

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 38 868 (+2890) prípadov, 9920 (+1061) ľudí sa z choroby vyliečilo, 159 (+25) na jej následky zomrelo.
  • podrobné opatrenia prijaté vládou vo štvrtok.
  • .pod lampou s profesorom Krčmérym nájdete na tomto odkaze.
  • čo hovoria vedci na plošné testovanie sa dozviete na tomto odkaze.
  • na podstránke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy, dôležité informácie aj autorské texty ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme!

18:30 TESTOVANIE:  Na Orave a v okrese Bardejov otestovali v sobotu do 17.00 h 50.430 ľudí, z nich bolo infekčných 1860. Informoval o tom premiér Igor Matovič (OĽANO) na sobotňajšej tlačovej konferencii. Druhý deň pilotného testovania označil za úspešnejší. Celkovo sa od piatka (23. 10.) vykonalo 112.335 testov, infekčných je 4085 ľudí.

18:12 ČESKO: Český premiér Andrej Babiš v sobotu v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Rádio Z oznámil, že v Česku bude musieť byť predĺžený núdzový stav. Podľa neho by takisto bolo skvelé, keby firmy nariadili svojim zamestnancom prácu z domu (home office). Informoval o tom český spravodajský portál iDNES.cz.

17:45 TESTOVANIE: Plošné testovanie antigénnymi testami zachytí len tých najinfekčnejších pacientov, čo je zhruba 30 percent pozitívnych, vyhlásil minister zdravotníctva Marek Krajčí. Podľa neho je preto dôležité, aby každý, kto získal aj negatívny test, tak dodržiaval protipandemické opatrenia.     

17:02 TESTOVANIE: Minister obrany Naď informuje o počte testovaných.

 16:30 SLOVENSKO: V rámci plošného testovania na ochorenie COVID-19 v okrese Bardejov odhalili 15 pozitívne testovaných klientov Bardejovských kúpeľov. Podľa ekonomicko-obchodnej riaditeľky Tamary Šatankovej tam v piatok (23. 10.) mali ubytovaných približne 500 klientov.

15:25 SLOVENSKO: Domov sociálnych služieb (DSS) v Sabinove zaznamenal úmrtie klientky, ktorá bola pozitívne testovaná na ochorenie COVID-19. Celkovo tam po testovaní PCR testami evidujú pozitivitu u 84 prijímateľov sociálnych služieb a 40 zamestnancov. TASR o tom informovala hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Daša Jeleňová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite