Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Z čoho obvinili Kováčika: Zo zločinu založenia a podporovania zločineckej skupiny či z prijímania úplatku

.redakcia .slovensko

Špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika obvinili pre viacero skutkov vrátane trestného činu korupcie. Obvinenia vzniesli celkovo voči štyrom osobám. Informovala o tom hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Z čoho obvinili Kováčika: Zo zločinu založenia a podporovania zločineckej skupiny či z prijímania úplatku SITA/Diana Černáková Dušan Kováčik.

národná kriminálna agentúra (NAKA) mala zadržať špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Upozornil na to vo štvrtok Denník N. Akcia sa konala skoro ráno a má súvisieť s tým, že vypovedať sa rozhodol bývalý šéf Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít Makó.

Polícia informuje, že Kováčik je obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku a z pokračovacieho zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Okrem Kováčika mala podľa Denníka N NAKA zadržať aj ďalšieho vysoko postaveného policajného funkcionára zo špeciálneho útvaru.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite