Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér pripúšťa, že koalícia sa pred prvým kolom voľby šéfa generálnej prokuratúry nedohodne

.redakcia .slovensko

Vládna koalícia sa na mene nového šéfa Generálnej prokuratúry SR zrejme nedohodne pred prvým kolom voľby, poslanci budú hlasovať podľa svojich preferencií. V nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo to pripustil premiér Igor Matovič.

Premiér pripúšťa, že koalícia sa pred prvým kolom voľby šéfa generálnej prokuratúry nedohodne SITA/Branislav Bibel

„samozrejme, že by bolo dobré, aby sme sa dohodli ešte pred prvým kolom, ale keď už verejné vyjadrenia a záväzky poslanci za politické stany dávajú, asi ťažko sa dokážeme dohodnúť pred prvým kolom,“ poznamenal. Ocenil, že medzi kandidátmi sú kvalitné mená, verí preto, že pred druhým kolom sa partneri dohodnú.

Vyjadril sa tiež k otázke celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 a prístupu k zdravotným poisťovniam na Slovensku.

Pri financovaní zdravotných poisťovní odmieta zvýhodňovanie súkromných poisťovní voči štátnej. Zdôraznil, že tá má najviac poistencov, najviac za nich platí a je ochotná preplácať aj tie najdrahšie liečby.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite