Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ak vláda nevyhlási núdzový stav nanovo s jasnými pravidlami, Smer sa obráti na Ústavný súd

.redakcia .slovensko

Vláda by mala zrušiť rozhodnutie o núdzovom stave, vyhlásiť ho nanovo s jasnými dôvodmi a uviesť, ktoré ľudské práva sa obmedzujú a ktoré nie. Ak tak neurobí ešte vo štvrtok, opozičný Smer-SD sa obráti na Ústavný súd SR, aby preveril možnú protiústavnosť vyhlásenia núdzového stavu.

Ak vláda nevyhlási núdzový stav nanovo s jasnými pravidlami, Smer sa obráti na Ústavný súd SITA/Branislav Bibel Poslanecký klub Smeru dnes zvolal tlačovú besedu. Vystúpil na nej aj predseda Robert Fico.

na tlačovej konferencii o tom informoval predseda Smeru-SD Robert Fico. Kritizoval tiež, že počas núdzového stavu platia vyššie sadzby za viaceré trestné činy. Očakáva, že sa k tomu vyjadrí prokuratúra či polícia.

Fico si myslí, že rozhodnutie o núdzovom stave prijala vláda mocensky a silou a je podľa neho nekvalifikované a protiústavné. V rozhodnutí o vyhlásení núdzového stavu prijatom v stredu Ficovi chýba dôvodová i predkladacia správa. Núdzový stav sa vyhlasuje na základe ústavného zákona o bezpečnosti štátu, ktorý hovorí, že môže dôjsť k obmedzeniu ľudských práv v určitom rozsahu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite