Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ruské tajné služby sa snažili kontaktovať aj osoby blízke ústavným činiteľom, tvrdí SIS

.redakcia .slovensko

Príslušníci ruských spravodajských služieb, pôsobiaci na území Slovenska prevažne pod diplomatickým krytím, sa snažili o infiltráciu do ústredných orgánov štátnej správy a bezpečnostných zložiek. Píše sa v správe Slovenskej informačnej služby.

Ruské tajné služby sa snažili kontaktovať aj osoby blízke ústavným činiteľom, tvrdí SIS SITA/Branislav Bibel Sprava: Minister vnútra SR Roman Mikulec a riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský počas zasadnutia Ústredného krízového štábu SR.

rusi sa rovnako usilovali o získavanie spolupracovníkov v energetickej a vojenskej oblasti. Snažili sa kontaktovať aj osoby blízke ústavným činiteľom. Príslušníci cudzích spravodajských služieb sa vlani sústredili aj na voľbu prezidenta SR a eurovoľby. Uvádza to Slovenská informačná služba v správe o činnosti za rok 2019.

„Činnosť ruských spravodajských služieb bola namierená proti chráneným záujmom SR ako člena EÚ a NATO,“ konštatuje SIS. 

Príslušníci ruských spravodajských služieb sa podľa SIS pravidelne zúčastňovali na odborných podujatiach zameraných na energetickú a vojenskú problematiku, kde sa snažili kontaktovať záujmové osoby s prístupom k citlivým utajovaným informáciám z prostredia EÚ a NATO a aj osoby blízke ústavným činiteľom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite