Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do platnosti vstupujú od októbra nové opatrenia (+ kompletný zoznam)

.redakcia .slovensko

Konzumácia jedál alebo nápojov v prevádzkach verejného stravovania bude možná výlučne posediačky.

Do platnosti vstupujú od októbra nové opatrenia (+ kompletný zoznam) SITA/Branislav Bibel

od 1. októbra vstúpia do platnosti nové opatrenia, ktoré súvisia so zamedzením šírenia pandémie nového koronavírusu. TASR o konkrétnych krokoch informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková.

počet osôb v predajni

  1. Po novom bude teda platiť, že počet zákazníkov v prevádzke v jednom okamihu nesmie prekročiť koncentráciu jeden zákazník na desať metrov štvorcových z predajnej plochy prevádzky určenej pre zákazníkov, táto podmienka sa nevzťahuje na deti. 
  2. Podmienka taktiež neplatí, pokiaľ je prevádzkovateľ schopný zabezpečiť a dodržiavať odstup medzi jednotlivými zákazníkmi minimálne dva metre
  3. Alternatívne táto podmienka neplatí ani pre prevádzky verejného stravovania, pokiaľ je prevádzkovateľ schopný zabezpečiť a dodržať odstup dva metre medzi stolmi v zariadení určenom pre zákazníkov. V prevádzkach je povinné v radoch zachovávať odstup minimálne dva metre, s výnimkou osôb žijúcich v spoločnej domácnosti.
  4. Táto podmienka neplatí pre prevádzky divadelných, hudobných, filmových a iných umeleckých predstavení so sediacim obecenstvom.
 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite