Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrinimu vystavili stopku. Bolo neschválenie poslaneckého klubu Hlas legitímne?

.filip Vačko .slovensko

Poslanci utorok pri hlasovaní jednoznačne odmietli vytvorenie nového poslaneckého klubu strany Hlas – sociálna demokracia. Zo 140 prítomných poslancov len 21 hlasovalo za vytvorenie klubu, 42 hlasovalo proti a 76 sa zdržalo. Ako tento krok vysvetľuje poslanec vládnej koalície a čo na to hovoria právnici?

Pellegrinimu vystavili stopku. Bolo neschválenie poslaneckého klubu Hlas legitímne? SITA/Branislav Bibel Predseda strany Hlas Peter Pellegrini 16. septembra počas rokovania na 12. schôdzi NR SR, na ktorej poslanci odmietli schváliť jeho poslanecký klub.

ak by poslanci návrh schválili, poslanecký klub Hlas – sociálna demokracia by mal až 11 poslancov. Medzi týchto poslancov by patrili Peter Pellegrini, Denisa Saková, Richard Raši, Peter Žiga, Matúš Šutaj Eštok, Peter Krnec, Erik Tomáš, Ľubica Laššáková, Ján Ferenčák, Róbert Puci a Ján Blcháč. Išlo by o tesne najmenší poslanecký klub, keďže klub strany Za ľudí má 13 poslancov a klub strany SaS má 14 poslancov

 História Národnej rady SR si však pamätá aj menšie poslanecké kluby. Napríklad pred štyrmi rokmi sa do parlamentu dostali až 3 strany s rovnakým alebo nižším počtom poslancov. Konkrétne Most-Híd (11 poslancov), Sme rodina (11 poslancov) a Sieť (10 poslancov). Prečo teda koaliční poslanci návrh neschválili? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite