Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bratislava vyhovie požiadavkám petície Zastavme hazard

.redakcia .slovensko

Bratislava vyhovie požiadavkám novej petície za zákaz hazardu, za ktorou stoja občianski aktivisti z iniciatívy Zastavme hazard. Pod petíciou je 104 516 podpisov Bratislavčanov, z toho 73 434 je platných.

Bratislava vyhovie požiadavkám petície Zastavme hazard SITA/Jana Birošová Primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

vo štvrtok o tom rozhodli bratislavskí mestskí poslanci, ktorí požiadali primátora Bratislavy Matúša Valla, aby vyhovel petícii a spustil proces prípravy všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o zákaze umiestnenia herní v zákonom stanovených budovách, vrátane kasín. Vallo deklaroval podporu.

„Je to pre nás veľká téma. Máme na to jasný názor a s našou podporou môžete rátať,“ adresoval aktivistom i podporovateľom petície bratislavský primátor. Vallo v minulosti vyhlásil, že neregulované rozšírenie hazardných hier negatívne mení tvár mesta a spôsobuje tiež závažné negatívne spoločenské a ľudské dôsledky. Podporu novej petícii za zákaz hazardu v Bratislave, ktorú spustili aktivisti na jeseň 2019, už vopred vyjadrili okrem primátora i viacerí bratislavskí starostovia a mestskí poslanci. Viacerí mestskí poslanci vyjadrili podporu aj na štvrtkovom rokovaní zastupiteľstva. Pri hlasovaní sa z prítomných poslancov 28 vyjadrilo za, proti nebol nikto a štyria nehlasovali.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite