Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus AKTUÁLNE: Na Slovensku pribudli rekordné čísla a dve úmrtia, Poľsko hlási najvyšší počet nakazených

.martina Bednárová .tamara Antolová .slovensko

V Česku pribudlo za štvrtok 2913 novonakazených koronavírusom, u nás pribudli viac ako štyri stovky nakazených, ďalšie dve úmrtia a Poľsko hlási ďalší rekord.

Koronavírus AKTUÁLNE: Na Slovensku pribudli rekordné čísla a dve úmrtia, Poľsko hlási najvyšší počet nakazených infografika .tyzden.sk

situáciu v súvislosti s novým koronavírusom na Slovensku aj vo svete sledujeme online. 

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 8048 (+419) prípadov, 4038 (+58) ľudí sa z choroby vyliečilo, 43 (+2) na jej následky zomrelo,
  • vláda zverejňuje aktuálne informácie o šírení nákazy na stránke www.korona.gov.sk,
  • na podstránke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy, dôležité informácie aj autorské texty ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme!

20:34 SLOVENSKO: V zariadení pre seniorov v správe hlavného mesta potvrdili výskyt COVID-19. Pozitívne testovaná opatrovateľka prišla v pondelok (21. 9.) do úzkeho kontaktu s troma klientmi a zamestnancami spoločnej služby.

20:13 SLOVENSKO: Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín pozitívne testovali na nový koronavírus 16 zamestnancov. Pri preberaní pacientov s iným ochorením ako COVID-19 budú pomáhať aj okolité nemocnice.

19:11 ČESKO: V Česku pribudlo v piatok do 18.00 h 1657 potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, čo je v rámci denného prírastku evidovaného do 18.00 h najviac od minulého štvrtka. 

19:00 SLOVENSKO: Pandemická komisia rozhodla o najbližších opatreniach, medzi ktoré patrí aj zákaz hromadných podujatí, kde sa nesedí, či svadby, na ktorých je maximálny počet 30 ľudí.

Viac informácií ohľadom tlačovej besedy pandemickej komisie a rozhodnutiach na najbližšie obdobie nájdete TU.

16:56 SLOVENSKO: V Štátnom divadle Košice (ŠDK) zaznamenali nákazu novým koronavírusom. Z preventívnych dôvodov preto rušia všetky predstavenia, ktoré mali odohrať v najbližších desiatich dňoch, respektíve do nedele 4. októbra. Platí to aj pre piatkovú a sobotňajšiu (26. 9.) premiéru činohernej inscenácie Borodáč alebo Tri sestry.

16:26 ČESKO: Nový český minister zdravotníctva Roman Prymula v piatok avizoval, že na budúci týždeň budú v Česku prijaté ďalšie opatrenia voči šíreniu koronavírusu, ktoré obmedzia zhromažďovanie a voľnočasové aktivity. Zatiaľ sa však nebudú prijímať reštrikcie v oblasti ekonomiky, informoval spravodajský server iDNES.cz.

16:20 SLOVENSKO: Celkovo 15 prípadov ochorenia COVID-19 evidujú aktuálne v Dome pokojnej staroby v Lipanoch. Prvé prípady sa tam vyskytli 14. septembra. Celkovo bolo vtedy pozitívne testovaných 19 klientov a osem zamestnancov.

16:03 SLOVENSKO: Na Slovensku pribudli dve úmrtia v súvislosti s novým koronavírusom. Spolu tak evidujeme 43 úmrtí.Viac informácií týkajúcich sa obetí koronavírusu nájdete TU.

12:51 SLOVENSKO: Na chirurgickom oddelení Nemocnice Krompachy sa vyskytlo ochorenie COVID-19. Dočasne preto funguje v obmedzenom režime.

12:38 IZRAEL: Izrael v piatok tretí deň po sebe hlásil viac ako 7000 nových prípadov nákazy koronavírusom. Ich počet krátko pred sprísnením celoštátnej karantény súčasne dosiahol najvyššiu úroveň od začiatku pandémie. Izraelská vláda medzitým oznámila obmedzenie odchádzajúcich letov.

12:19 POĽSKO: V Poľsku pribudlo od štvrtka 1587 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najvyšší denný prírastok od začiatku pandémie. Celkový počet sa tak zvýšil na 84 396.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite