Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ak Fico a Pellegrini vedeli o pochybnostiach pri Arce, sú spolupáchateľmi. Vyjadril sa Matovič

.redakcia .slovensko

Predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) tvrdí, že expremiéri Peter Pellegrini (Hlas-SD) a Robert Fico (Smer-SD) zrejme vedeli o pochybných krokoch spoločnosti Arca už od roku 2018. Mali ich na to vtedy upozorniť priamo zamestnanci spoločnosti, ktorí o tom v súčasnosti informovali aj Matoviča.

Ak Fico a Pellegrini vedeli o pochybnostiach pri Arce, sú spolupáchateľmi. Vyjadril sa Matovič SITA/Úrad vlády SR

premiér dodal, že títo ľudia sú ochotní svedčiť, ak uvidia, že to vláda myslí vážne s očistou štátu. Podotkol, že ak Fico s Pellegrinim nič po upozornení neurobili, sú spolupáchateľmi a zlyhali pri ochrane záujmov ľudí. Uviedol to na pondelkovej tlačovej konferencii. Dodal, že v tejto súvislosti bude iniciovať aj zmenu zákona, aby boli ľudia chránení pred podobnými prípadmi.

Matovič priblížil, že ľudia, ktorí ho informovali, tvrdia, že v roku 2018 informovali Fica aj Pellegriniho o tom, že skupina Arca robí „podivné investície“. Mali ich žiadať, aby zakročili cez Národnú banku Slovenska (NBS) a upozorňovali ľudí, že tieto investície môžu byť pochybné a finančná skupina môže skrachovať.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite