Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fakulty i rada prokurátorov plánujú na post šéfa GP navrhnúť prokurátora

.redakcia .slovensko

Dekan Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Eduard Burda na tento post pravdepodobne navrhne Jozefa Čentéša.

Fakulty i rada prokurátorov plánujú na post šéfa GP navrhnúť prokurátora SITA/Branislav Bibel

ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) navrhne kandidáta len v prípade, ak bude existovať reálna šanca, že kandidát získa potrebnú väčšinu v parlamente.

„Netajím sa tým, že za výborných kandidátov považujem profesora Čentéša, doktora Maroša Žilinku a doktora Jána Šantu. Vzhľadom na dlhodobú intenzívnu spoluprácu, ako aj výborné osobnostné a odborné predpoklady potenciálneho kandidáta je najväčším favoritom na zisk nominácie od PraF UK profesor Čentéš,“ povedal pre TASR Burda.

Generálny prokurátor by mal byť podľa neho kariérny prokurátor. „Jednak pozná detailne prostredie aj interné postupy na prokuratúre. Jednak má väčšiu šancu získať rešpekt u podriadených,“ dodal Burda.

Kandidáta bude navrhovať aj Právnická fakulta Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Dekan fakulty Michal Turošík meno nekonkretizoval, no pre TASR uviedol, že ide o dlhoročného prokurátora.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite