Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Sudca Juraj Kliment. Cap generálnym prokurátorom?

.martin Mojžiš .slovensko .súdna moc

V tejto bizarnej krajine vyhlasuje voľbu generálneho prokurátora Boris Kollár. Keďže voľbu už vyhlásil, uchádzači sa môžu prihlásiť. A tak nám hrozí, že na Generálnej prokuratúre sa záhradníkom stane cap (respektíve koza, aby sme boli politicky korektní). A to hádam stojí za drobný pamflet.

Sudca Juraj Kliment. Cap generálnym prokurátorom? GABRIEL KUCHTA/PETIT PRESS/PROFIMEDIA Funkcionalistická budova Generálnej prokuratúry v Bratislave bola posta - vená v roku 1938.

sudca Juraj Kliment sa spomína v súvislosti s pozíciou generálneho prokurátora už niekoľko týždňov. ­Jeho šance nie sú zanedbateľné. Nedávno sa stal s podporou hnutia OĽaNO členom Súdnej rady. Ako nominant vlády, pričom nominácia bola v rozpore s programovým vyhlásením. Ale keďže Matovič ho tam chcel, tak tam Kliment je.

konflikt so sudcom Paludom

Kliment sa chcel stať aj predsedom Najvyššieho súdu, ale to sa mu nepodarilo. Po tomto neúspechu sa na najbližšom zasadnutí Súdnej rady dostal do zaujímavého konfliktu so sudcom Petrom Paludom. Zaujímavého z viacerých dôvodov. Napríklad už len preto, že Paluda aj Kliment boli považovaní za výrazných Harabinových odporcov, čo z nich v očiach verejnosti robí kladné postavy. Na základe ich diskusie (ak sa to tak dá nazvať) na spomínanom zasadnutí sa však človek len ťažko ubráni dojmu, že obidvaja súčasne kladnými postavami byť nemôžu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite